Vorige
Nieuws

Eerste paal geslagen voor de Singelparkbruggen in Leiden

Op vrijdag 11 oktober heeft Wethouder Martine Leewis (Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte) de eerste paal geslagen als startschot van de realisatie van de Singelparkbruggen in Leiden. De gemeente Leiden werkt aan een lang, mooi en spannend stadspark langs de unieke Leidse singelrand.

Het Singelpark is een aaneenschakeling van parken en groene plekken. De Singelparkbruggen hebben een belangrijke rol om deze verschillende onderdelen te verbinden. Dura Vermeer gaat zes voetgangersbruggen plaatsen in de oude binnenstad. Het gaat om Binnenoostsingelbrug en Loviumbrug naar het Ankerpark, de Wisenniabrug bij het Huigpark, de Helarbrug bij de Meelfabriek, de Aeldisburg over de Groenhazengracht en de Hapynionbrug, die bij de Kaarsenmakerstraat over de Nieuwe Rijn gaat.

“Geweldig dat de bouw van de Singelparkbruggen gestart is. Een moment waar we enorm naar uit hebben gekeken. Samen met o.a. de eerder geplaatste parkpoorten, de vrolijke iconen en de Singelparkbanken, zullen de bruggen straks zorgen voor het echte Singelparkgevoel. Ik kijk er enorm naar uit komend voorjaar het hele rondje van ruim 6 kilometer door het Singelpark te kunnen wandelen.”

De komende periode richt Dura Vermeer zich op de kade- en funderingswerk. De gehele kademuur op de Groenhazengracht wordt onder andere vervangen. De bruggen worden tussen december 2019 en maart 2020 geplaatst. Via de Bouwapp kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de realisatie van de Singelparkbruggen.

Illustraties en foto’s: BuroJP en Ney & partners

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.