Vorige
Nieuws

Eerste schop in de grond voor Kayersbeek in het Zuiderpark van Apeldoorn

De Kayersbeek gaat door het Zuiderpark in Apeldoorn stromen en de uitvoering van dit project is op dinsdag 11 september gestart. Om dit moment te markeren hebben wethouder Mark Sandmann van de gemeente Apeldoorn en heemraad Frans ter Maten van het Waterschap Vallei en Veluwe samen met buurtbewoners en medewerkers van Dura Vermeer een symbolische schop in de grond gezet.

Het realiseren van de 1400 meter lange beek wordt gecombineerd met de herinrichting van de (asfalt)padenstructuur die momenteel door het park loopt. Door de aanleg van de beek en de huidige inrichting is het noodzakelijk deze structuur aan te passen. De huidige paden worden opgenomen en alle materialen in deze paden worden volledig hergebruikt in de nieuwe paden, duurzaam en circulair dus.

KAYERSBEEK WORDT CIRCULAIR

De uitvraag was geënt op circulariteit, waarbij de beek wordt aangelegd met de aanwezige materialen en dit lijkt te lukken. Doordat de beek in het zuidelijke deel van het park in een ophoging tussen een dijkje komt te liggen en verder naar het noorden geleidelijk op maaiveldniveau terecht komt, hoeft materiaal niet te worden afgevoerd. Het hoogteverschil is dus zowel nodig om de beek goed te laten stromen en te laten aansluiten op de andere delen van het watersysteem, maar hierdoor kan Dura Vermeer ook alle vrijkomende grond hergebruiken.

OMVANGRIJK ‘BEKENPROGRAMMA’

Kayersbeek Zuiderpark maakt deel uit van het omvangrijke ‘bekenprogramma’, waarin waterschap Vallei en Veluwe en de gemeente Apeldoorn samen werken aan het herstel van veertien beken in Apeldoorn. Dura Vermeer heeft de opdracht gekregen om het deelproject Kayersbeek te realiseren. Deze opdracht is voortgekomen uit een bouwteamovereenkomst tussen de gemeente Apeldoorn en Dura Vermeer.

De verwachting is dat het water eind dit jaar door het park stroomt.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.