Vorige
Nieuws

Eerste schop voor nieuwe inrichten Garenmarkt de grond in

Op maandag 17 juni zijn de werkzaamheden gestart voor de definitieve inrichting van de Korevaarstraat rondom de in- en uitrit van de parkeergarage. De verwachting is dat deze werkzaamheden eind augustus klaar zijn.

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen): “Ik ben blij dat er nu al een start wordt gemaakt met de inrichting van de omgeving van de Garenmarkt. Zo ondervindt de omgeving minder lang hinder van alle werkzaamheden en kan iedereen zo snel mogelijk na de ingebruikname van de parkeergarage van het mooie groene stadsplein genieten.”

Ralph Peeters, bouwcombinatie Dura Vermeer-Besix: “Waarmaken van ambities is waarvoor wij staan. Vanuit de bouwcombinatie worden alle puzzelstukjes in elkaar gelegd om de bouw van de parkeergarage en de definitieve inrichting van het gebied nauwkeurig op elkaar te laten aansluiten. Hierdoor kunnen we de doorlooptijd minimaliseren.”

Huub Frencken, namens de Wijkvereniging: “Fantastisch om te zien dat nu al gestart wordt met de aanleg van het mooie ontwerp. Het ontwerp dat in zorgvuldig overleg met de omwonenden en anderen tot stand is gekomen. ’t Wordt een mooi groen plein voor de buurt en een fantastische entree van het centrum!”

VERVOLG

Na de Korevaarstraat gaat de bouwcombinatie verder met de Raamsteeg, Garenmarkt en Levendaal. Als laatste is het plein aan de beurt. Hiermee wordt begonnen zodra de werkzaamheden voor de bouw van de parkeergarage in de afrondende fase zijn. Als alles volgens planning verloopt, is de inrichting van de Garenmarkt en omgeving in het tweede kwartaal van 2020 helemaal af.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.