Vorige
Nieuws

Eerste Singelparkburggen ingehesen

Op 7 februari heeft Dura Vermeer de Aeldisbrug en Binnenoostsingelbrug in Leiden geplaatst.

Na een grondige voorbereiding waarbij ook de kademuur in zijn geheel is vervangen is ‘s ochtends de Aeldisbrug als eerste ingehesen. Daarna is ’s middags de Binnenoostsingelbrug geplaatst. Een grote uitdaging van dit project is de beperkte ruimte in de drukke en krappe historische binnenstad van Leiden. Het is continu een puzzel om de benodigde machines en bouwmaterialen op de juiste plek te krijgen. Het projectteam stemt werkzaamheden continu af met de omgeving om de hinder voor hen te minimaliseren.

Een goed voorbeeld hiervan is de opstelplaats van de kraan. Er is vooraf namelijk goed nagedacht over de beste opstelplaats van de kraan. Hierbij is goed gekeken naar de beschikbare ruimte op de opstelplaats en de bereikbaarheid voor de kraan en de brug. Bovendien was er aandacht voor de ondergrondse krachten die ontstaan tijdens het inhijsen.

De bruggen zijn een natuurlijk onderdeel van het park en sluiten in materiaalgebruik aan op hun omgeving en zijn duurzaam in beheer en uitstraling. Herkenbare elementen als spiegelende roestvaststalen bollen, de toepassing van cortenstaal en typisch Leidse straatstenen, komen terug in het ontwerp van alle bruggen.

Het Singelpark is een aaneenschakeling van parken en groene plekken. De Singelparkbruggen hebben een belangrijke rol om deze verschillende onderdelen te verbinden. Dura Vermeer gaat zes voetgangersbruggen plaatsen in de oude binnenstad. Via de Bouwapp kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de realisatie van de Singelparkbruggen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.