Vorige
Nieuws

EMK-terrein ingemeten door middel van drone

Voor het grote saneringswerk op het EMK-terrein in Krimpen aan den IJssel heeft Dura Vermeer een drone ingezet om het terrein snel en gedetailleerd in te kunnen meten. Dura Vermeer is bezig met de voorbereidende werkzaamheden en een onderdeel hiervan is het opzetten van een BIM-model met daarin de samenstelling van de ondergrond. Door vooraf inzichtelijk te hebben waar welke mate van vervuiling is, kan een gedetailleerd ontgravingsplan worden gemaakt.

Middels de drone is het gehele terrein gescand zodat exact bekend is welke hoogte het terrein heeft en ook bekend is hoeveel kubieke meters grond er vrij gaat komen. De inzet van de drone heeft vele uren aan inmetingen bespaard en een hogere nauwkeurigheid opgeleverd dan een reguliere inmeting.

SANERING EMK-TERREIN

Het gehele terrein van 5,5 hectare groot wordt ontgraven omdat de ondergrond deels schoon is en deels zeer ernstig vervuild. Zo ernstig dat een deel van de sanering in een afgesloten, luchtdichte tent gaat plaatsvinden om overlast voor de omgeving te voorkomen.

NO FLY-ZONE, MAAR GOEDE AFSPRAKEN

Het EMK-terrein valt in een no fly-zone, waardoor het een aantal weken heeft geduurd voordat alle formaliteiten voor de dronevlucht geregeld waren. Daarnaast had Dura Vermeer te maken met de naastgelegen penitentiaire inrichting en vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Nadat de penitentiaire inrichting een akkoord gaf en de luchtverkeersleiding een timeslot had afgegeven, kon de drone op de afgesproken dag en tijd de lucht in. Na contact met de luchtverkeersleiding kon de drone opstijgen. De drone vloog in banen van Noord naar Zuid en was ruim binnen de tijd klaar met de 3D-opnames. Verspreid op het terrein waren markeerpunten aangebracht om de GPS-positie van de drone vlucht te ijken met de GPS-meting op de grond. De 3D-opnames zijn uitgewerkt naar een bestand dat direct kon worden ingelezen in ons Autocad 3D-model voor de koppeling naar BIM.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.