Vorige
Nieuws

Enthousiaste bezoekers tijdens de themamarkt centrumplan Losser

Op donderdagavond 4 april heeft het bouwteam van Dura Vermeer Infra Regio Oost focusgebied Hengelo samen met de gemeente Losser en Anacon-Infra een themamarkt in Losser georganiseerd. Deze themamarkt stond in het teken van het afkoppelen van regenwater, het voorstellen van het bouwteam en de planning van de eerste deelprojecten van het Centrumplan. En dat het Centrumplan in Losser leeft bleek wel uit het grote aantal mensen die naar de themamarkt zijn gekomen.

Het doel van de themamarkt was om het lastige thema over het afkoppelen van de woningen op een ludieke wijze te brengen. Om de bezoekers zo te enthousiasmeren dat zij zelf aan de slag gaan met het afkoppelen, hebben wij op het schoolplein een proeftuin aangelegd met daarin alle type rioolleidingen die in het centrum van Losser zijn te vinden. De aantrekkingskracht van dit ‘Klein Centrumplan’ is groot. Naast alle volwassenen die tijdens de themamarkt zelf gingen ‘proef’ afkoppelen, hebben zich al zeven verschillende scholen aangemeld voor een educatief lesprogramma en energy challenge.

Doordat het projectbureau in een jaren 30 schoolgebouw is gevestigd, leende de locatie zich perfect voor de opzet van de themamarkt. In ieder klaslokaal werd een ander thema gepresenteerd en in de grote gymzaal kregen de bezoekers een presentatie over het hoe en waarom van het afkoppelen van regenwater.

CENTRUMPLAN LOSSER

Het Centrumplan Losser is één van de grootste projecten ooit in Losser. Het hele centrum wordt heringericht. Het prachtige Twentse dorp Losser wil hiermee de aantrekkingskracht, identiteit en de toekomstbestendigheid van het dorpscentrum versterken. Wij als Dura Vermeer dragen hier ons steentje aan bij. Op dit moment zijn wij onderdeel van het bouwteam samen met de gemeente Losser en adviseur Anacon-Infra. Vanaf medio juni starten wij ook met de uitvoering. Twee belangrijke speerpunten die hierbij centraal staan zijn de innovatieve inzet van 3D BIM en onze aanpak voor het afkoppelen van regenwater waarmee wij ook deze tender hebben gewonnen. Met een scanapparaat hebben wij het centrum in beeld gebracht en daarna uitgewerkt in 3D BIM. Doordat we in een bouwteam werken sluit onze fasering en uitvoeringsmethode naadloos aan op de behoefte van de omgeving. Het tweede speerpunt is het afkoppelen van minimaal 50% van de aanliggende woningen, gebouwen en verhard oppervlak, zo’n 50.000 m2!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.