Vorige
Nieuws

Falcker vervult wens gemeente Amsterdam

Dura Vermeer maakt het Zeeburgereiland in Amsterdam bouw- en woonrijp, middels het ROMOP-contract. Eén van de wensen van de opdrachtgever was hierbij een 0-meting van het terrein te verkrijgen, zodat aan de hand van deze gegevens het ontwerp geoptimaliseerd kan worden. Falcker heeft dit op een bijzondere wijze gedaan.

Normaal gesproken worden deze metingen door onze eigen maatvoerder uitgevoerd, maar in dit geval hebben is ervoor gekozen om te kijken welke mogelijkheden Falcker op dit gebied kon bieden. Met behulp van de juiste apparatuur heeft Falcker het voor elkaar gekregen om binnen 60 minuten vliegen met de drone 25 hectare terrein op 1,5 cm nauwkeurig in kaart te brengen.

ZAKBAKEN REPETEREND INMETEN

Naast de primaire behoefte om het terrein in kaart te brengen hebben we ook gekeken naar andere mogelijkheden welk toepasbaar zijn voor de drone-inmeting. Zo hebben we geprobeerd om de 57 zakbaken repeterend in te meten om hiermee het zettingspatroon in kaart te brengen. Dit is echter nog niet gelukt, maar beide teams zijn nog bezig om deze activiteit te laten slagen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.