Vorige
Nieuws

Feestelijke onthulling plaquette betonprijs Lammermarkt

Dura Vermeer, Besix, JHK Architecten en de gemeente Leiden kwamen op woensdag 30 mei weer samen bij Parkeergarage Lammermarkt om de onthulling van de plaquette, behorende bij de Betonprijs, bij te wonen. De parkeergarage won in 2017 de Betonprijs in de categorie “Uitvoering”. De plaquette is een aandenken aan het winnen van deze prijs.

WINNAAR CATEGORIE UITVOERING

"Deze ruim 22 meter diepe ondergrondse parkeergarage is inmiddels een attractie geworden in Leiden. Een van de diepste parkeergarages ter wereld. Het is een zeer gebruiksvriendelijk gebouw, maar ook spectaculair. De verschillende theatervoorstellingen en lichtshows die al in het gebouw zijn gehouden, tonen de potentie van dit soort monumentale gebouwen. De locatie en de diepte verlangden een ingenieuze en gewaagde uitvoeringstechniek. De kennis hiervoor én het lef hebben geresulteerd in wat ze in Leiden noemen: het achtste wonder", aldus de jury.

PARKEERGARAGE LAMMERMARKT

De parkeergarage – waar zo'n tweeëneenhalf jaar aan is gebouwd door Dura Vermeer en BESIX – is in april 2017 feestelijk geopend. De parkeergarage telt zeven verdiepingen op 22,5 meter diepte en is daarmee de diepste parkeergarage van Nederland.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.