Vorige
Nieuws

Feestelijke open dag Biobased Proeftuin

Op zaterdag 12 oktober hebben geïnteresseerden kennis gemaakt met de eerste Biobased Proeftuin van Noord-Holland tijdens de open dag die de Provincie Noord-Holland organiseerde in samenwerking met Dura Vermeer.

De open dag werd geopend door Adelbert de Vreese, directeur bij Dura Vermeer en Lindy Molenkamp, directeur Beheer & Uitvoering Provincie bij de Provincie Noord-Holland. Daarna toverde goochelaar Ronald Moray diverse biobased grondstoffen om tot een afstandsbediening. Adelbert de Vreese kreeg vervolgens de eer om met deze afstandsbediening de knop in te drukken waardoor de website www.biobasedproeftuin.nl magisch live ging. Op deze website kun je alles lezen over de Biobased Proeftuin.

Geïnteresseerden kregen van Adelbert de Vreese en Adrie van Hoekelen, projectmanager N231 bij de Provincie Noord-Holland een rondleiding door de Biobased Proeftuin. De bezoekers van de open dag konden bovendien kennis maken met de nieuwe duurzame keet van Dura Vermeer. Tijdens de feestelijke open dag werden de aanwezige kinderen ook nog uitgedaagd om een zo hoog mogelijke toren te bouwen van spaghetti en spekjes. Om de dag compleet te maken werden er lekkere versnaperingen geserveerd door de aanwezige foodtrucks.

Samenwerking en doorontwikkeling

De biobased proeftuin is een ontwikkeling van de provincie Noord-Holland, bouwer Dura Vermeer (en haar partners), de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam. De markt krijgt de kans om biobased producten te testen, zodat deze producten straks niet alleen door de provincie maar ook door andere organisaties gebruikt kunnen worden. Hierdoor worden duurzaamheid en biodiversiteit naar een hoger niveau getild met als doel het gebruik van fossiele grondstoffen te reduceren.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.