Vorige
Nieuws

Feestelijke oplevering laatste fase Breda Vooruit door Dura Vermeer.

FEESTELIJKE OPLEVERING LAATSTE FASE BREDA VOORUIT DOOR DURA VERMEER.

De levendigheid van het stationsgebied van Breda neemt vanaf vandaag verder toe. Dura Vermeer heeft met Blok C de laatste fase van project Breda Vooruit opgeleverd aan de individuele kopers en Amvest, die optreedt als belegger van de huurappartementen en commerciële ruimten.
Tijdens de feestelijke oplevering benoemde wethouder Daan Quaars het belang voor dit project voor de ontwikkeling van het stationsgebied en de opwaardering van Belcrum. "Breda Vooruit doet de term fantastisch wonen in Breda meer dan recht. Het project is een parel in dit toch al zo mooie deel van Breda. Een prachtige verbinding tussen het station en we wijk Belcrum. Op een steenworp afstand van de binnenstad en met alle dynamiek van een moderne centrumwijk.", aldus wethouder Daan Quaars. 

Voor Dura Vermeer is de oplevering van Blok C ook een belangrijke mijlpaal. "De gefaseerde ontwikkeling en realisatie van een project als Breda Vooruit, onderstreept waar we als Dura Vermeer voor staan. De afgewogen mix van koop- en huurappartementen, de commerciële ruimten in de plint, parkeervoorziening en de nog op te leveren horeca unit, draagt bij aan de levendigheid die past bij een stationsgebied. We zijn trots dat we met dit project een bijdrage leveren aan de ambities die de gemeente Breda met ViaBreda heeft.", aldus Martin beukeboom, directeur van Dura Vermeer Bouw Zuid.

Michiel Roelofs, ontwikkelmanager bij Dura Vermeer, kijkt terug op een geslaagde samenwerking met de gemeente en de directe omgeving. "Een project van deze omvang heeft gedurende de bouw altijd een enorme impact op de directe omgeving. We danken alle betrokkenen en de directe omgeving voor hun positieve en constructieve houding. Daarmee hebben we het proces met een positief gevoel doorlopen.", benadrukt Roelofs.

Breda Vooruit is een ontwikkeling die in 2012 is gestart. In drie fases zijn vanaf 2014 in totaal 230 woningen, 1.000 m2 commerciële plint en 261 parkeerplaatsen gerealiseerd. De woningen zijn verdeeld over verschillende huur- en koopsegmenten en bestaan uit eengezinswoningen en appartementen. Blok C is de laatste fase en omvat 10 koopappartementen, 42 huurappartementen in de vrije sector en 743 m2 commerciële ruimten. Binnenkort wordt het kopgebouwtje voor de horeca opgeleverd.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.