Vorige
Nieuws

Fietsbrug Eindhoven bijna klaar om in te rijden

Vrijdag 17 juli 2020 is het betondek van de nieuwe fietsbrug voor de Anthony Fokkerweg in Eindhoven gestort. Daarmee is de brug bijna klaar om naar de definitieve plek te gaan. In het laatste weekend van augustus wordt de brug met behulp van platformwagens over de A2 naar de definitieve plek gereden. 

De fietsbrug, die de naam “Tegenbosch” draagt, is een stalen netwerkboogbrug van 160 meter, met een vrije overspanning van 130 meter. Vanaf begin dit jaar werkt bouwcombinatie Dura Vermeer Ploegam in opdracht van gemeente Eindhoven aan de montage van de stalen netwerkboog. De opbouwplaats is langs de A2 bij Novotel Eindhoven, vlakbij de uiteindelijke plek van de brug.

BETERE DOORSTROMING

De fietsbrug is belangrijk voor het verbeteren van de doorstroming op de Fokkerweg. Het huidige fietspad wordt verplaatst naar de nieuwe fietsbrug, zodat er ruimte ontstaat voor een extra rijstrook op de Fokkerweg. Naar verwachting wordt het nieuwe fietspad begin november in gebruik genomen. De betere doorstroming op de Fokkerweg is onderdeel van het totaalproject “Wegenstructuur Brainport Park – A. Fokkerweg” voor het verbeteren van de bereikbaarheid van Eindhoven Airport en de Brainport Industries Campus. 

BOUWTEAM

Het schetsontwerp van de fietsbrug is in een bouwteam met de gemeente Eindhoven tot stand gekomen. Het bouwteam heeft zijn oorsprong in een ander combinatiewerk van Dura Vermeer en Ploegam, de N279. In een beschikbare ruimte van het projectkantoor van de N279 werd samen met de gemeente Eindhoven vergaderd en gewerkt in een werkatelier. De vergadertafel is mee verhuisd naar Eindhoven en wordt nog steeds gebruikt. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.