Vorige
Nieuws

Fietsbrug rondweg Wanssum geplaatst

Onder toeziend oog van leerlingen van Basisschool de Peddepoel uit Wanssum is op 6 juni de nieuwe fietsbrug uit het project Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum geplaatst. De 36 meter lange brug – die in alle vroegte naar de plek van bestemming is vervoerd – werd in zijn geheel opgetakeld en op de twee gereedstaande brughoofden geplaatst. De fietsbrug moet straks – als de rondweg om Wanssum er ligt – zorgen voor de fietsverbinding met Geijsteren.

De komende weken zijn Dura Vermeer en Ploegam nog bezig met de aansluiting op de bestaande routestructuur. Naar verwachting kan de fietsbrug in de tweede week van juli in gebruik worden genomen.

RONDWEG WANSSUM

De huidige provinciale weg N270 loopt dwars door het centrum van Wanssum. Het is een bron van overlast en zorgt voor onveilige situaties. Bovendien staat het een verdere ontwikkeling van het centrumgebied in de weg. Met de aanleg van een noordelijke rondweg wordt het doorgaande verkeer om de kern van Wanssum geleid en ontstaan er kansen voor de ontwikkeling van het centrum en de jachthaven.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.