Vorige
Nieuws

Full notice to proceed op Windpark Zeewolde verkregen

Dubbel goed nieuws op het project Windpark Zeewolde: de financial close op het project is bereikt én daarmee heeft Windcombinatie Dura Vermeer-GMB de Full Notice to Proceed verkregen. Dit betekent dat de windcombinatie alle werkzaamheden die binnen de scope van het project vallen mag uitvoeren. Het gaat om 83 fundaties en kraanopstelplaatsen, alle bijbehorende infrawerkzaamheden en parkkabels.

In de afgelopen periode zijn al meerdere werkzaamheden op het project uitgevoerd onder de Limited Notice to Proceed. Zo zijn bijna alle voorbereidende werkzaamheden afgerond, is er buiten begonnen met het ploegen van de eerste kilometers kabels, is ongeveer 40% van de parkwegen gerealiseerd, zijn op tweeëntwintig locaties kraanopstelplaatsen gebouwd en zijn op veertien locaties palen geheid.

PLANNING

Volgens de planning wordt in november 2020 gestart met de betonwerkzaamheden. Tot die tijd wordt er hard gewerkt aan infra gerelateerde werkzaamheden, zoals het aanleggen van wegen, kraanopstelplaatsen en duikers en wordt er op verschillende locaties de parkbekabeling aangelegd. Er wordt gewerkt met drie heistellingen waarmee in totaal ongeveer 35 palen per dag worden geheid. Rond februari 2021 worden de eerste fundaties die nodig zijn voor de plaatsing van de eerste windturbines afgerond, de WTG-leverancier begint dan met het plaatsen van de eerste windturbines. Het project wordt rond juni 2022 afgerond. De planning is zo gemaakt dat er rekening wordt gehouden met het broedseizoen van dieren in de omgeving om overlast te minimaliseren.

PURE ENERGIE & ENECO

Eerder dit jaar werd met Eneco het contract ondertekend voor de realisatie van vier windmolenfundaties, inclusief parkwegen, kraanopstelplaatsen en parkbekabeling binnen het Windpark Zeewolde. Op woensdag 1 juli is ook eenzelfde contract met Pure Energie ondertekend. Dit betekent dat Windcombinatie Dura Vermeer-GMB alle fundaties van het windpark, in totaal 91 windturbines, gaat realiseren.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.