Vorige
Nieuws

Geldermalsen in groen geel

Je kunt er niet omheen, in Geldermalsen wordt er op verschillende plaatsen flink gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwbouw of aan het verbeteren van bestaande plekken voor reizen, wonen en leren. In de toekomst komen hier ook nog twee nieuwbouwlocaties voor zorginstellingen bij.

THUISKOMEN IN LINGEDONK

Nieuwbouwproject Lingedonk in Geldermalsen biedt bewoners fantastisch ruimtelijk en groen wonen op een natuurlijk gelegen locatie vlak bij ‘de Linge’ en het station in Geldermalsen. Eind 2018 leverde Dura Vermeer 45 nieuwbouwwoningen uit de eerste fase Linkedonk in Geldermalsen op. Inmiddels zijn ook de 15 woningen uit de tweede fase bewoond. In april dit jaar is gestart met de bouw van de laatste 16 woningen uit de derde fase. Deze fase bestaat uit verschillende vrijstaande en twee-onder-één-kapwoningen.

LEREN IN EEN NIEUW SCHOOLGEBOUW

Vlakbij de nieuwbouwwijk Lingedonk werkt Dura Vermeer Bouw Zuid aan de realisatie van de nieuwbouw voor de Ida Gerhardt Academie, een kleinschalige school voor persoonlijk onderwijs (SvPO). Rond kerst verlaten de leerlingen de noodlokalen vlakbij en verhuizen zij naar deze nieuwe schoollocatie.

HERINRICHTING VAN HISTORISCH TREINSTATION

Bij het treinstation in Geldermalsen wordt sinds vorig jaar (door een aliantie van Dura Vermeer en TBI-onderneming Mobilis) gewerkt aan het scheiden van het hoog- en laagfrequent van het treinverkeer in en rondom Geldermalsen. Bij het station zijn er eind 2019 nieuwe perronwanden geplaatst voor het toekomstige perron van de Merwede Lingelijn. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe spoorbrug over de Linge. Naar verwachting is de spooromgeving 2021 gereed.

DRIE ONDERDOORGANGEN IN TRICHT

Aan de overkant van de Linge wordt in het dorp Tricht gewerkt aan drie onderdoorgangen. De eerste onderdoorgang bij de Lingedijk gaat in het eerste weekend van juli in gebruik. In hetzelfde weekend wordt de spoormoot bij de tweede onderdoorgang in het spoor gereden. Een paar weken later brengen wij damwanden aan bij de derde onderdoorgang.

TRILLINGS- EN GELUIDSREDUCERENDE MAATREGELEN

In 2019 is er een ondergrondse cement-bentonieten wand geplaatst vlak naast het spoor in Tricht om trillingen van het treinverkeer te verminderen. In 2020 plaatsen wij geluidsschermen in Geldermalsen en Tricht.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.