Vorige
Nieuws

Gemeente Katwijk opent ons eerste project van "De circulaire weg"

Dura Vermeer heeft samen met De Circulaire Weg de afgelopen maand een circulair fiets- en voetpad aangelegd in Katwijk. Op dinsdag 3 april heeft de gemeente Katwijk het fiets- en voetpad officieel geopend onder het toeziend oog van betrokkenen en omwonenden. Het vormt de toegangsweg tot het gebied Duinvallei, een gebied waar negen initiatiefnemers het braakliggend terrein inrichten voor tijdelijk gebruik.

Het circulaire aspect aan het fiets- en voetpad is dat zowel de ondergrond als de fundatie in de toekomst kan worden toegepast als grondbeton. De bestaande grond wordt hergebruikt door toevoeging van een additief met cement. Daarnaast is het voetpad gemaakt van nieuwe elementverhardingen waarin oude tegels en banden zijn verwerkt

GEBIED DUINVALLEI

Het gebied Duinvallei ligt al ruim tien jaar braak en de verwachting was dat het de aankomende tien jaar ook nog braak zou liggen. Erg zonde, dus zocht de gemeente Katwijk naar initiatieven voor tijdelijk gebruik. De gemeente heeft negen initiatieven geselecteerd die zorgen voor gebruikswaarde van de Duinvallei op sociaal, economisch of fysiek vlak. Er worden speel- en moestuinen aangelegd en Tiny Houses – kleine, makkelijk verplaatsbare woningen – worden geplaatst. We zijn trots dat ook Dura Vermeer samen met De Circulaire Weg hier hun bijdrage aan konden leveren.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.