Vorige
Nieuws

Genmab betrekt nieuw Research & Development center op Utrecht Science Park

Het internationaal opererende biotechbedrijf Genmab heeft haar intrek genomen in haar nieuwe Research & Development Center op het Utrecht Science Park. Zo’n 200 medewerkers zijn de nieuwe gebruikers van het ruim 11.000 m2 grote gebouw, een risicodragende Design en Build-opgave van Dura Vermeer naar ontwerp van cepezed architecten te Delft.

De joint venture Kadans Science Partner/Oaktree Capital Management is de belegger van de nieuwe huisvesting van Genmab. Kadans is gespecialiseerd in het investeren in gebouwen voor de kennisintensieve sector op en rondom science parks en universiteitscampussen. Met de specifieke ervaring, het grote netwerk en de financiële slagkracht van Oaktree verwacht Kadans de portefeuille de komende jaren fors te laten groeien. Het in belegging nemen van de nieuwbouw voor Genmab sluit dan ook naadloos aan bij de ambitie die Kadans kent, zegt CEO Michel Leemhuis van Kadans Science Partner.

THEMA'S

‘De state-of-the-art kantoor- en laboratoriumfaciliteiten die zijn ontworpen rondom de thema’s Connect-Inspire-Create, bieden een uitermate stimulerende en prettige werkomgeving voor onze hooggekwalificeerde personeelsleden die gepassioneerd werken aan de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor kanker,’ zegt Prof. dr. Jan van de Winkel, President & CEO van Genmab.

BREEAM EXCELLENT

Het nieuwe Research & Development Center heeft een Breeam Excellent certificaat. ‘Wij zijn er trots op het Breeam Excellent certificaat zo kort na de ingebruikname te hebben verkregen’, zegt ontwikkelaar Roy van Lieshout van Dura Vermeer. ‘Risicodragende duurzame projectontwikkeling en Design & Build opgaven is precies waar Dura Vermeer als een innovatieve partner goed in is.

De belangrijkste duurzame onderdelen zijn: een WKO installatie, een PV panelendak, een atrium in een oase van daglicht met trappen die uitnodigen om te gebruiken, een Science Café waar wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten en waar lezingen en symposiakunnen worden georganiseerd. Opvallend is de extreem luchtdichte gevel.

Het duurzame kantoor en laboratorium ligt in de nabijheid van het Hubrecht Institute, Danone Research, het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie en de P+R en het startpunt van de Uithoflijn.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.