Vorige
Nieuws

Gestart met bouw randweg Boekel

Op maandag 17 augustus is Dura Vermeer begonnen met de bouw van de Randweg Boekel ten westen van het dorp. De nieuwe weg maakt een einde aan de overlast van het doorgaand verkeer tussen Gemert en Uden, dat via de kern van Boekel rijdt. De nieuwe randweg zorgt voor een sterke verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in het dorp.

'GOED DAT WE ZIJN GESTART'

Roelant Veldboer, directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost, gaf samen met gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant en wethouder Marius Tielemans van de gemeente Boekel het startschot voor de werkzaamheden. Samen openden ze het nieuwe Projectbureau N605 en zetten ze de eerste schop in de grond. ‘Goed dat we zijn begonnen’, zegt Van der Maat. ‘De komende maanden wordt hier flink gewerkt zodat de nieuwe weg hopelijk zomer volgend jaar geopend kan worden en alle inwoners van Boekel de voordelen kunnen ervaren van minder verkeer door hun woonplaats.’

GELUIDSREDUCEREND ASFALT

De nieuwe N605 Randweg Boekel komt ten westen van het dorp en wordt een enkelbaans weg met 1 rijstrook per richting. De weg wordt uitgevoerd met geluidreducerend asfalt, wat zorgt voor minder hinder voor de omwonenden. De nieuwe randweg begint bij de kruising Gemertseweg (N605) met de Mutshoek en loopt dan in noordwestelijke richting. Ongeveer ter hoogte van Molenakker sluit de randweg weer aan op de N605. Met de bouw van de nieuwe 80-kilometerweg is in totaal zo’n 17 miljoen gemoeid.

GROENER GEZONDER

Er worden meerdere maatregelen genomen voor de natuur en de dieren die er leven. Zo wordt het volledige tracé afgerasterd om aanrijdingen met dieren te voorkomen en komen er faunapassages, zodat dieren de weg kunnen kruisen. Ook zijn er nieuwe nestkasten opgehangen voor de dwergvleermuizen en vogels die nu leven in de panden die gesloopt worden voor de aanleg van de randweg. Bovendien wordt het gebied rondom de weg ingericht met water en groen en wandel- en fietsroutes worden aangekleed en krijgen bewegwijzering.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.