Vorige
Nieuws

Groen en autovrij Garenmarktplein in Leiden geopend

Woensdagavond 15 juli openden wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen) en Alex de Jong (namens bouwcombinatie Dura Vermeer-BESIX) het Garenmarktplein in Leiden. Het Garenmarktplein is gerealiseerd bovenop Parkeergarage Garenmarkt en is een groen en autovrij plein geworden, wat een kwaliteitsimpuls is voor direct omwonenden en de stad. De opening vond plaats in de avond zodat de aangebrachte LED-verlichting op het plein goed te zien was.

Alex de Jong, bedrijfsleider Dura Vermeer: 'De doelstelling van gemeente Leiden was om door een optimale combinatie van voorbereiding, inkoop en kennisdeling de uitvoering en daarmee de periode van overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Dit is gelukt door samen met de gemeente een bouwteam te vormen aangevuld met sterke lokale partners die, als echte Leidenaren, net als wij passie hebben voor de stad en deze unieke werklocatie. Vanaf het eerste moment heeft het bouwteam de schouders eronder gezet en is er gestreefd om de hoogste kwaliteit te leveren.'

HET NIEUWE GARENMARKTPLEIN

De wegen rondom het plein zijn opnieuw bestraat en de parkeerplaatsen zijn vervangen door groen.

Omdat gras en bomen niet zomaar op een betonnen dak geplaatst kunnen worden, heeft Dura Vermeer infiltratiekratten geïnstalleerd op het dak voordat de normale grond en zandlagen zijn aangebracht. De infiltratiekratten vangen regenwater op, waardoor het groen voorzien wordt van voldoende water. Zo hoeft er in droge periodes minimaal gesproeid te worden om het plein groen te houden.

Fotografie: Buro JP

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.