Vorige
Nieuws

Grootste spoorwerkzaamheden van het jaar

Het afgelopen weekend is Dura Vermeer begonnen aan de grootste spoorwerkzaamheden van 2019. Honderden mensen gaan in totaal 23 dagen dag en nacht aan de slag in het Gooi, wat flinke gevolgen heeft voor het treinverkeer naar Flevoland, Amersfoort, Amsterdam en Schiphol.

Een beste klus

Tussen station Naarden-Bussum en station Weesp worden de bestaande wissels vernieuwd en het treinbeveiligingssysteem vervangen. Hierdoor is er minder kans op storingen en kunnen treinen beter doorrijden. Doordat de spoorboog tussen het Naardermeer en station Naarden-Bussum ruimer wordt gemaakt, hoeven treinen daar niet langer af te remmen, wat de doorstroming bevordert. Ook bouwen wij een nieuwe onderdoorgang voor wandelaars en fietsers en enkele nieuwe faunapassages. 'Alles bij elkaar een beste klus met een forse impact op het treinverkeer', aldus opdrachtgever ProRail.

Flitsende start

Het afgelopen weekend ging meteen al goed van start. Bij Crailo zijn succesvol nieuwe wissels geplaatst, de spoorbrug over de Karnemelksloot is gesloopt en op enkele tracés is de bovenleiding en het spoor al verwijderd.

Op maandag 26 augustus wordt het treinverkeer hervat.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.