Vorige
Nieuws

Hackaton digitaal en duurzaam bouwen en onderhouden

Op 28 november 2019 organiseerde Dura Vermeer een Hackathon met als thema Digitaal en Duurzaam Bouwen en Onderhouden. Het doel hiervan was het bedenken van een creatieve of innovatieve oplossing rondom een gekozen thema.

De Hackathon startte om acht uur ’s ochtends en duurde tot in de avond; een lange, maar leuke dag vol positieve energie. ’s Avonds stond er pizza klaar voor de deelnemers waarna alle verschillende ideeën werden gepresenteerd. Het was vervolgens aan de jury om een winnaar te kiezen.

De jury bestond uit:

  • Karlijn Mol, manager duurzaamheid
  • Guus Keusters, manager ontwerpbureau
  • Erik van Doorn, bedrijfsleider civiel

WINNAARS

Het winnende team was Call of DVI Black Ops, bestaande uit Jasper Westerburger, Michiel Teunissen, Mark van Hooff, Raoul de Jonge (VIKTOR) en Tom van Buël.

Zij kwamen met het concept TARMaC (Toolkit for Asphalt Recycling Maintaining and Constructing): een optimalisatie tool voor asfaltoverlaging. Het 3D-ontwerp maakt het mogelijk om hoeveelheden van materialen te optimaliseren, waardoor bespaard kan worden op bouw- en grondstoffen en hiermee gepaard gaande transportbewegingen. Het ontwerp verzorgt tevens de input voor de machinebesturing van frees- en asfaltspreidmachines en voor de maatvoering van markeringen. Al met al een realistisch, duurzaam concept, waarmee veel verschil gemaakt kan worden.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.