Vorige
Nieuws

Handtekeningen bouw Singelparkbruggen gezet

Op de laatste dag van januari vond de officiële contractondertekening van het project Singelparkbruggen in Leiden plaats. Paul Dirkse – wethouder – en Ralph Peeters – directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid West – hebben de contracten ondertekend en gaven daarmee het startsein voor de bouw van het project.

Dura Vermeer ontving in de week van 18 december 2017 de definitieve gunning voor het project Singelparkbruggen in Leiden. Het gaat om de engineering en realisatie van zes voetgangersbruggen op verschillende locaties rondom de oude binnenstad. Vijf bruggen zijn vast en één is beweegbaar.

CONTRACTONDERTEKENING

Wethouder Paul Dirkse vertelt: 'We zijn langzamerhand de kralenketting aan het rijgen. De bruggen zorgen voor een verbinding van de parken, zodat je een aaneengesloten rondje kunt maken. Het park is straks een mooie groene ring rond de stad en daar zijn we trots op'.

Volgens projectmanager Niels Ramkema is brug Zeilpoort de meest uitdagende brug om te realiseren. Enerzijds vanwege de mooie vormgeving, anderzijds omdat het een beweegbare brug is en daar installaties en besturing bij horen. De gemeente is in overleg om de brug op afstand te laten besturen.

SINGELPARKBRUGGEN LEIDEN

De gemeente Leiden heeft de ambitie om het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland te realiseren langs de unieke Leidse singelrand. Het Singelpark is een aaneenschakeling van parken en groene plekken. De bruggen hebben een belangrijke rol om deze verschillende onderdelen te verbinden. Dura Vermeer heeft de aanbesteding gewonnen door een onderscheidende aanpak met veel aandacht voor de binnenstedelijke complexiteit. Volgens de gemeente is Dura Vermeer de juiste partij voor deze opdracht waarin alle benodigde disciplines betrokken zijn. ​

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.