Vorige
Nieuws

Het eerste nul-op-de-meter zorgcomplex van Goeree-Overflakke.

Welkom in De Vyver op het terrein van de Vliedberg, in Ouddorp. Hier wonen 26 mensen met een beperking en werken 7 begeleiders in het zorgcomplex van de toekomst. Een slim en fijn thuis voor bewoners welke voldoet aan de standaarden van de toekomst. Hoogwaardige isolatie, zonnepanelen op het dak en een warmtepomp zorgen ervoor dat men hier energieneutraal leeft.

Samen met woningcorporatie Beter Wonen en zorginstelling Sjaloom Zorg heeft Dura Vermeer het eerste Nul Op De Meter zorgcomplex van Zuid-Holland gerealiseerd op basis van Design, Build & Mantain. Dura Vermeer was niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw, maar garandeert ook een prestatiegarantie en onderhoud van 25 jaar na oplevering.

In het ontwerp van het zorgcomplex staat de bewoner centraal. Alles is afgestemd om het wonen zo prettig mogelijk te maken en om interactie onderling te bevorderen. Gezamenlijke woonkamers, keukens en zitjes om met elkaar te eten of tv te kijken via de beamer nodigen uit voor interactie. Er is een eigen kantoor en een ruimte voor de slaapwacht voor de medewerkers van Sjaloom Zorg die 24/7 aanwezig zijn. Aan de mobiliteit van bewoners is er ook gedacht: in de fietsenberging zijn er voldoende oplaadmogelijkheden voor fietsen en scootmobielen.

Draaiend toilet in prefab badkamer

De 26 appartementen in het complex zijn ruim opgezet zodat bewoners in de rolstoel genoeg bewegingsruimte hebben . Naast een moderne keuken, woonkamer en slaapkamer, hebben de appartementen een gescheiden toilet in de prefab badkamer. Een schuifbare wand en een draaiend toilet maken het mogelijk om de badkamer in een handomdraai af te sluiten voor bezoekers. Een wens vanuit Sjaloon Zorg die in een later stadium van de bouw is doorgevoerd. “Deze innovatieve badkamers leveren een grote bijdrage in het kader van levensbestendig wonen”, licht Henk Brinkman, bestuurder van Sjaloom Zorg toe.

Draaiend toilet

Levensbestendig wonen mogelijk maken

Draaiend toilet

Levensbestendig wonen mogelijk maken

Zonnepanelen op eigen dak

Elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen op het eigen dak.

Duurzaamheidsambitie

Beter Wonen heeft in Dura Vermeer een partner gevonden die ondersteuning biedt aan het invullen van haar duurzaamheidsambitie: in 2050 een CO2-neutrale woningvoorraad hebben waarbij rekening wordt gehouden met wooncomfort van huurders en voldoende betaalbare woningen.

De realisatie van deze NOM-zorgappartementen draagt daaraan bij. Bij de appartementen in het complex worden het energieverbruik (ventilatie, verwarming en warmtapwater) en het huishoudelijk energiegebruik gecompenseerd door elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen op het eigen dak. De appartementen zijn uitgerust met een warmtepomp, die in de winter zorgt voor warmte en in de zomer voor verkoeling voor de bewoners. Wat de appartementen ook zeer energiezuinig maakt zijn de hoogwaardige isolatie en de vensters die bestaan uit drie lagen glas.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.