Vorige
Blog

Het kan wél, een projectleider van 36

Rick Lormans is projectleider bij de bouw van de nieuwe Boekelose Brug, die Dura Vermeer over het Twentekanaal bij Hengelo realiseert. Eerder werkte hij bij een ander groot bouwbedrijf. Bij Dura Vermeer kon Lormans de verantwoordelijkheid krijgen voor projecten.

“Ik ben een ‘projectenmens’. Samen met het team werken we naar een topprestatie toe, waarbij ik een grote mate van verantwoordelijkheid krijg maar ook vrijheid en vertrouwen. In die omgeving voel ik mij het prettigst. Dura Vermeer richt zich zowel op regionale als landelijke civiele werken en heeft de ambitie om tot de top 3 vernieuwers in de bouw te horen. Dat spreekt mij aan. Ik ben 36 en zit nu bewust bij een regionaal project. Maar het is mijn ambitie om grotere en complexe werken te gaan leiden. Dat soort projecten heeft Dura Vermeer ook in de portefeuille. Ik heb me altijd verzet tegen de heersende opinie in de bouw dat je voor je 45ste geen projectleider kunt zijn.”

“Ik hecht aan goed teamwork. Sommige collega’s zie ik meer dan mijn eigen familie. De contacten zijn vrij intens. Er ontstaat een klik, een vliegwieleffect en ineens: 1+1=3! Heel bijzonder om te zien hoe een team boven zichzelf uitstijgt. Boekelose Brug is een ambitieus en innovatief project, dat volop in de schijnwerpers staat. Met ons overwegend jonge team lukt het om die vernieuwing vorm te geven. Het is mooi dat we die kans krijgen van onze directie. We maken bijvoorbeeld gebruik van virtual reality en BIM voor het complexe ontwerp. Onze mensen vinden het geweldig om daarmee aan de slag te gaan. We werken hier met een start-up die niet aan de bouw is gelieerd. Die durft de traditionele aanpak ter discussie te stellen. Zo’n frisse blik houdt je enorm scherp.”

“Marge maken op een project is natuurlijk het allerbelangrijkst, maar voor mij is dat pas echt geslaagd als we de beloofde innovaties daadwerkelijk hebben gerealiseerd. Misschien wel tegen de verwachting in. Ik hoop dat die innovaties een kleine aanzet geven tot de wijze waarop we over een jaar of vijf à tien willen bouwen. Dan is de missie volbracht.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.