Vorige
Nieuws

Hoe duurzamer, hoe voordeliger wonen

Als je in Nederland een duurzame nieuwbouwwoning koopt, heb je recht op allerlei hypothecaire voordelen. Duurzaam wonen wordt beloond. Maar wat zijn die voordelen eigenlijk? NEXTHome en Dura Vermeer slaan de handen ineen: wie een duurzame nieuwbouwwoning koopt bij Dura Vermeer, krijgt daarbij een Duurzaamheidshypotheek van expert NEXTHome.

Dura Vermeer levert graag een substantiële bijdrage aan de verduurzaming van Nederland en kiest samenwerkingspartners die daarbij passen. “Vanuit die gedachte werken we nauw samen met NEXTHome,” zegt Dick Boelen, directeur bij Dura Vermeer Vastgoed. “Deze hypotheekadviseurs zijn gespecialiseerd in duurzame nieuwbouw en de hypothecaire voordelen daarvan.”

Voor deze Duurzaamheidshypotheek geldt: hoe duurzamer je woont, hoe voordeliger de hypotheek. “Je kunt denken aan extra hypotheekrentekorting en oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouw,” zegt Marco Bijl van NEXTHome. “Wij gaan voor de woningkoper op zoek naar de best passende hypotheek."

Het geeft ons en onze woningkopers zekerheid én maakt dat duurzaamheid maximaal loont.

In 2017 verkocht Dura Vermeer 330 woningen met deze financiering van NextHome. Uit een evaluatie blijkt dat de kopers bijzonder tevreden zijn. Over de hypotheek zelf en over de totstandkoming ervan. “Een groot voordeel is dat de mensen van NEXTHome specifieke kennis hebben over onze nieuwbouwprojecten en dus heel gericht kunnen adviseren,” zegt Boelen.

Bijl: “Omdat we de projecten van Dura Vermeer kennen, kunnen we projectspecifieke berekeningen maken. We weten bijvoorbeeld welk meerwerk mogelijk is en wat dit kost en kunnen dat dus direct meenemen in de hypotheekofferte. Als koper weet je gelijk wat je totale maandlasten zijn.”

Dankzij de ideale woonlast ontstaat ruimte voor eventuele extra wensen van kopers, zoals een uitbouw of een luxe keuken of badkamer. Boelen: “De wens is er om op termijn al onze projecten op deze manier te verkopen. Het geeft ons en onze woningkopers zekerheid én maakt dat duurzaamheid maximaal loont.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.