Vorige
Nieuws

Hoogste Singelparkbrug ingehesen in Leiden

Op 22 juni heeft Dura Vermeer de hoogste brug van het Leidse Singelpark ingehesen. De ruim drie en een halve meter hoge Hapynionbrug verbindt de Kaarsemakersstraat met de Utrechtse Veer.

Door de omvang van de brug ten opzichte van de krappe locatie in Leidse centrum kon de brug niet in zijn geheel worden geplaatst. De brug is daarom in twee delen aangevoerd. Maar daarmee was de puzzel nog niet opgelost, deze brugdelen waren namelijk nog te groot voor de krappe plek waar ze geplaatst moeten worden. Daarom zijn de brugdelen verderop op een ponton geplaatst en naar hun definitieve plek gevaren. Hier stonden de kranen klaar om beide brugdelen op hun plek te hijsen. De rest van deze week worden de brugdelen constructief aan elkaar gelast. Zo is ook de puzzel om de vierde brug van het Singelpark te plaatsen slim opgelost.

De Hapynionbrug is ook weer ontworpen in de typerende Singelpark stijl met roestvrijstalen bollen en een bestraat brugdek. De brug heeft een doorvaarthoogte van 3,77 meter bij een doorvaartbreedte van 5,4 meter.

Het Singelpark is een aaneenschakeling van parken en groene plekken. De Singelparkbruggen hebben een belangrijke rol om deze verschillende onderdelen te verbinden. Dura Vermeer gaat zes voetgangsbruggen plaatsen in de oude binnenstad. Via de Bouwapp kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de realisatie van de Singelparkbruggen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.