Vorige
Nieuws

IJtramstalling Amsterdam geopend

IJtram

De Amsterdamse wethouder van Verkeer en Vervoer, Sharon Dijksma, heeft de uitgebreide en vernieuwde IJtramstalling geopend. ‘Dit is de lijn die naar de toekomst rijdt, naar een nieuw deel van de stad. En ook de toekomst heeft. Want het is een van de drukste lijnen van de stad’, vertelde de wethouder bij de opening. Dura Vermeer heeft de lijn hiervoor geschikt gemaakt.

Buitendienststelling Paasweekend 2020

Omdat Tram 26 een van de drukste lijnen van de stad is, wordt er nu met gekoppelde trams gereden. Hierdoor is er meer capaciteit voor reizigers en ruimte voor verdere groei. Voor het stallen van deze lange gekoppelde trams was uitbreiding van de stalling op Zeeburgereiland noodzakelijk. In plaats van 18 trams kunnen er nu 32 trams staan. Naast uitbreiding van de stalling, zijn ook de sporenlay-out en de bovenleidingen aangepast en zijn de wasstraat voor trams en zandvulinstallatie – om gladheid op het spoor tijdens het remmen tegen te gaan – gebouwd.

 

GOEDE SAMENWERKING TUSSEN VERSCHILLENDE PARTIJEN 

Mark Lohmeijer, directeur ad interim van GVB, is trots op de samenwerking tussen Vervoerregio Amsterdam, GVB, MET en Dura Vermeer. ‘Als je samen je schouders eronder zet, dan loopt het ook goed. Dat was ook nodig. Want het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Je moet toch even een terrein inpassen in de omgeving – en je moet het maar voor elkaar krijgen.’ Simone Boogaard, directeur Metro en Tram bij Gemeente Amsterdam, roemde ook nog expliciet de samenwerking met Dura Vermeer en kijkt met veel vertrouwen uit naar het volgende project samen: de Uithoornlijn.

De komende weken worden de laatste werkzaamheden verricht voordat alle 32 trams tegelijk kunnen rijden op lijn 26 en in de stalling kunnen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.