Vorige
Nieuws

In Vlaardingen dragen we bij aan een gezondere leefomgeving

In Vlaardingen werken we aan een grote gebiedsontwikkeling. In samenwerking met de gemeente Vlaardingen en Waterweg wonen ontwikkelen we in totaal 400 nieuwe eengezinswoningen en geven we de wijk een volledig nieuwe inrichting. Met de plek die we hier creëren dragen we bij aan een gezondere leefomgeving. Het wordt een fijne en veilige plek om te wonen met een uniek groen karakter. Voor het team van Dura Vermeer een droom opgave.

Circulair woningbouwconcept

In de Nieuwe Vogelbuurt maken we grote stappen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. We werken hier stap voor stap aan ons circulaire woningbouwconcept. We ontwikkelen de eerste circulaire woningen die betaalbaar, haalbaar en op te schalen zijn. In fase 2 van de Zangvogel krijgen 8 woningen een houtencasco. In fase 3B krijgt de ambitie voor een groener en gezonder Nederland een vervolg: twaalf van de 32 woningen krijgen een houten casco, een houten gevel en een vegetatiedak. We vervangen in De Zangvogel stap voor stap het beton voor hout. Hout is milieuvriendelijk, recyclebaar en neemt CO2 op. En alle woningen van deze fase zijn met succes verkocht!

Gezondere leefomgeving

Met de plek die we hier creëren dragen we bij aan een gezondere leefomgeving.
Want in 2030 willen wij dat iedere oplossing bijdraagt aan een gezonder en groener Nederland. Wij werken daarom gedreven aan initiatieven als het bouwen van woningen in hout, zoals we hier in de Zangvogel doen.

 

Door samen onze verantwoordelijkheid te nemen, kunnen we blijvend waarde toevoegen aan een gezondere, duurzame leefomgeving voor iedereen. Nu, en voor generaties in de toekomst. #ingroenvooruit

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.