Vorige
Nieuws

Innovatie staat bij Dura Vermeer hoog op de agenda.

We kijken dagelijks naar vernieuwingen op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. Vernieuwingen die waarde toevoegen voor de klant, de sector en zelfs voor de gehele maatschappij. Bij Dura Vermeer Bouw Zuid West onderzoeken we, in ons team ‘Digitalisering’, product- en procesinnovaties. En we bekijken welke impact deze hebben op onze manier van werken; op de korte en de lange termijn. We nemen je in dit artikel even mee in onze ontwikkelingen:

Samen bouwen aan de toekomst
Bij Dura Vermeer willen we letterlijk aan de toekomst bouwen en innovatieve ideeën worden dan ook continu aangejaagd, gefaciliteerd en gecoördineerd. Parametrisch ontwerpen, scripten, multi-sided platform en blockchain. Science fiction termen, maar wat gaan we hard. We houden ons hier dan ook dagelijks mee bezig en kijken naar disruptieve innovaties en innovaties die onze organisatiestructuur en processen gaan beïnvloeden en verbeteren. We onderzoeken of we door middel van parametrisch ontwerpen onze verkavelingsopgaven (gebiedsontwikkeling) kunnen optimaliseren. We reduceren het handmatig modelleren door de inzet van programmeurs en onderzoeken het opzetten van een digitale omgeving waar vraag en aanbod samenkomen (het multi-sided platform).  

Wat betreft het laatste, denk bijvoorbeeld aan platformen als Marktplaats, Netflix, Airbnb en Uber in die betreffende branches hebben gedaan. Bestaande traditionele branches zijn door dit soort spelers op de kop gezet. De ontwikkelingen gaan steeds sneller, waar je als multinational voorheen tientallen jaren de grootste kon zijn, kan nu in vijf jaar tijd een geheel nieuwe organisatie jou voorbijgaan.

Dit kan ook ons overkomen. Maar graag zijn wij de voorloper. Dat gaat natuurlijk niet altijd vanzelf, en niet alles wordt realiteit maar in het team Digitalisering houden we ons bezig met alles op het gebied van innovatie. Met als meest belangrijke drijfveer dat we ontzettend veel kansen zien voor Dura Vermeer. Als het ons lukt deze kansen te verzilveren, geloven we dat we als Dura Vermeer een koploper gaan zijn in het toepassen van de nieuwe ontwikkelingen binnen de bouwbranche. Hoe gaaf is dat. Dan bouwen we samen echt aan de toekomst.

Uitvoerder Tudorpark

Samen bouwen we aan de toekomst!

Innoveren bij Dura Vermeer

Dura Vermeer is meer dan ooit op zoek naar vernieuwingen op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. Proactief kijken we naar innovatieve oplossingen, oplossingen die waarde toevoegen voor de klant, de sector en zelfs de gehele maatschappij. Samenwerken is hierbij het uitgangspunt, samenwerken met collega’s, met onze klanten, met onze partners, maar ook met start-ups en scale-ups. Zo bouwen wij bij Dura Vermeer aan de toekomst.

Een multisided-platform is een digitale marktplaats die waarde creëert door interactie mogelijk te maken tussen vraag en aanbod. Het platform is zelf geen eigenaar van de producten of diensten die daar worden aangeboden.

** Blockchain is een digitaal grootboek dat transacties vastlegt en verifieert of deze voldoen aan de randvoorwaarden en decentraal opslaat waardoor manipuleren of aanpassen van data onmogelijk is. Het voegt hiermee feitelijk een laag van vertrouwen toe aan transacties tussen partijen.

*** Parametrisch ontwerpen is het proces waarbij modellen of ontwerpen op basis van parameters automatisch worden gegenereerd.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.