Vorige
Nieuws

Innovatief asfalt op rotonde in losser

Op vrijdag 17 juli is een nieuwe verbeterde variant asfalt aangebracht op de rotonde Gronausestraat in Losser. Dura Vermeer is al ruim een jaar bezig met de herinrichting van het centrum. Zij werken samen in een bouwteam. Het bouwteam Centrumplan Losser vindt het belangrijk om duurzame innovaties toe te passen tijdens de werkzaamheden. Ecopave XL, de nieuwe asfaltsoort met een langere levensduur, bleek uitstekend bij de doelstellingen op het gebied van innovatie en duurzaamheid te passen.

De afgelopen jaren is Ecopave XL meerdere keren getest op (snel)wegen verspreid door Nederland. Er is veel kennis opgedaan om de volgende stap te maken. Dat moment was vandaag, op de rotonde Gronausestraat. Wethouder Jaimi van Essen waardeert het toepassen van deze duurzame innovatie: “De samenwerking in een bouwteam brengt kennis en ervaring op een goede manier samen. Dit leidt nu tot de toepassing van dit innovatieve asfalt. Hiermee maken we het centrum van Losser op een duurzame manier toekomstbestendig!”

BESPARING

​​Door de toepassing van epoxy gemodificeerde bitumen in het mengsel, kan een weg met Ecopave XL naar verwachting twee keer zo lang blijven liggen en hoeft de deklaag dus niet vervangen te worden. Dit brengt een enorme besparing op kosten, tijd, hinder, CO2-uitstoot en grondstoffen met zich mee. Daarnaast wordt Ecopave XL ook nog eens op lagere temperatuur geproduceerd dan standaard asfalt, ook dit zorgt voor een CO2-besparing.

WERKZAAMHEDEN BRINKSTRAAT BIJNA VAN START

De laatste werkzaamheden aan de Gronausestraat worden nu verricht, waarna de straat op 24 juli weer gebruikt kan worden door al het verkeer. Na de zomer gaat het bouwteam aan de slag met de Brinkstraat. Het team verwerkt de laatste aanpassingen in het ontwerp en Dura Vermeer start naar verwachting in week 38 met de werkzaamheden. Voor die tijd, vanaf week 34, voert aannemer Siers kabel- en leidingwerkzaamheden uit in dit gebied. Het doel is om de Brinkstraat gezelliger en aantrekkelijker te maken. Parkeerplaatsen worden gereduceerd en de auto is te gast, waardoor voetgangers en fietsers meer ruimte krijgen.

CENTRUMPLAN LOSSER

Centrumplan Losser is één van de grootste projecten ooit in Losser. Het hele centrum wordt heringericht. Het prachtige Twentse dorp wil hiermee de aantrekkingskracht, identiteit en de toekomstbestendigheid van het dorpscentrum versterken. Dura Vermeer is onderdeel van een bouwteam samen met de gemeente Losser en adviseur Anacon-Infra. Tijdens de realisatie staan twee speerpunten centraal: de innovatieve inzet van BIM en de aanpak voor het afkoppelen van regenwater.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.