Vorige
Nieuws

Innovatieve dakoverkapping in Empel

Verrijdbare “regenkap”

Om het aantal “werkbare dagen” te vergroten en overlast te beperken hebben wij gebruik gemaakt van een innovatieve dakoverkapping, een zeilregeldak. Door het plaatsen van een verrijdbare “regenkap” op de steigers rondom de woningen konden de werkzaamheden vrijwel weersonafhankelijk worden uitgevoerd.

Verrijdbare overkapping

Geen last van neerslag

Bewoners hebben hierdoor geen overlast gehad van de regen en inmiddels zijn de eerste woningen ook zonder vertraging opgeleverd. Mooiland heeft hierdoor tevredener bewoners tijdens het renovatieproces. De opgeleverde woningen van de Burgemeester Meijsstraat hebben energielabel A. De dakbedekking van deze 18 woningen in Empel is compleet verwijderd, het asbest dakbeschot gesaneerd en vervolgens is een nieuw geïsoleerde dak aangebracht inclusief de toepassing van zonnepanelen. Omdat het werk in de winterperiode plaatsvindt hebben wij ervoor gezorgd dat er door gewerkt kon worden ondanks mogelijke slechte weersomstandigheden. Zelfs in de extreme weersomstandigheden van de laatste periode hebben de bewoners geen enkele overlast ondervonden.

Als ketenpartner van Mooiland is Dura Vermeer ook al volop bezig met de voorbereiding en uitvoering van meer projecten in bijvoorbeeld Den Bosch, Nuland en Zoetermeer. We pakken de komende jaren samen met Mooiland 300 tot 500 woningen per jaar aan en focussen hierbij op duurzaamheid.

Omdat het inzetten van deze steigeroverkapping zeer goed bevallen is, onderzoeken we de mogelijkheid om het bij meer projecten in te zetten.

Voor de renovatie

Na de renovatie

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.