Vorige
Nieuws

Inspirerende vergezichten van share meets bij Pharos

Op de bovenste verdieping van het Pharos-gebouw in Hoofddorp vond op 10 oktober SHARE Meets plaats. SHARE is een netwerk wat een samenleving realiseert die toekomstbestendig is en innovatie aanwakkert. Met een adembenemend uitzicht hadden de SHARE-founders, bestaande uit Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, Schenk Makelaars en de gemeente, tal van inspirerende sprekers uit de regio uitgenodigd. Hun innovaties en duurzame voorbeelden leverden interessante vergezichten op die in de praktijk werken. De winnaar van de avond: Algae Innovations.

Het was dit keer extra bijzonder omdat de achtste SHARE Award op rij voor het meest innovatieve bedrijf werd uitgereikt. Gespreksleider Ilknur Dönmez van de gemeente vroeg daarvoor marketingmanager Coen Bakker van The Waste Transformers op het podium. Hij vertelde dat het winnen van de SHARE Award in 2017 het bedrijf zeker geen windeieren heeft gelegd. “We zijn een jong bedrijf en alle waardering en publiciteit hebben enorm geholpen. De SHARE Award heeft ons bedrijf zowel in Nederland maar ook internationaal enorm geholpen.”

ALGAE INNOVATIONS WINNAAR SHARE AWARD

Vervolgens reikte wethouder Marja Ruigrok (Economische Zaken en Innovatie) de Award uit aan Algae Innovations. De jury vindt dat dit bedrijf innovatie en productie goed combineert en een goed voorbeeld is van een steeds sterker wordend bewustzijn. Veranderingen op economisch terrein kunnen direct in verbinding staan met biologische en duurzame oplossingen. Ook stelde de jury dat Algae Innovations bij de achttien kanshebbers eruit sprong door hun doorzettingsvermogen in een behoudende markt die door grote chemieconcerns wordt gedomineerd. Het bedrijf kan een game changer worden voor biologische gewasbescherming en zo de weerbaarheid van de bodem verbeteren en bijdragen aan behoud van natuurlijk kapitaal.

SHARE AWARD HAARLEMMERMEER

De SHARE Award 2019 is een onderscheiding van SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente Haarlemmermeer. De SHARE Award is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Eerdere winnaars zijn: the Waste Transformers, Rigo Verffabriek, Joost Valk Architectuur, Nijssen Recycling, de Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op positieve wijze bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.