Vorige
Nieuws

Intentieovereenkomst nieuwbouw unieke wijk Zandpoort ondertekend

Martijn Rengelink, directeur binnen de Gemeente Almere, tekende dinsdag de intentieovereenkomst voor de wijk Zandpoort, samen met Koert Terhürne, directeur Dura Vermeer en Jan van Barneveld, directeur Alliantie Ontwikkeling. Hiermee bevestigen de partijen de nieuwbouw van 98 midden sectorhuurwoningen in Zandpoort. De ondertekening vond plaats op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada in de RAI in Amsterdam.

Een eigen identiteit voor de nieuwe wijken in Almere
Dura Vermeer Bouw Hengelo en de Alliantie ontwikkelen binnen deze fase 98 vrije sectorhuurwoningen. Deze zijn verdeeld in 58 eengezinswoningen en 40 appartementen voor het midden huursegment. De appartementen komen te liggen aan het plein bij het treinstation. De uitstraling van de nieuw te bouwen woningen sluit aan bij de koopwoningen die Dura Vermeer daar al ontwikkelt en bouwt.

Koert Terhürne, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo: “De ontwikkeling en bouw van Zandpoort zorgt er, in combinatie met de wijken Floriade en Nobelhorst, voor dat Almere steeds wijken krijgt die over een echte eigen identiteit beschikken. Deze ontwikkeling past daarom goed bij ons als ontwikkelende bouwer.”

De levendige, unieke wijk Zandpoort

In Zandpoort komen zo'n 550 woningen. Het wordt een levendige wijk met afwisselende buurtjes en veel ruimte voor (eetbaar) groen. Dit groene karakter is onder andere goed terug te zien in de huizen: hier is bewust omgaan met energie de standaard. In Zandpoort zijn naast koophuizen en zelfbouwwoningen ook sociale- en midden sectorhuurwoningen te vinden.

De planning

De aankomende periode worden de plannen verder worden uitgewerkt tot een koop- en een turnkey overeenkomst tussen de partijen. De start van de bouw van fase 1 staat begin 2020 gepland, waarna fase 2 zal volgen medio 2020.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.