Vorige
Nieuws

Internationaal bezoek bij de Asselsche Heide

Het in aanbouw zijnde ecoduct over de Asselsche Heide heeft internationaal bezoek gehad. Het internationale gezelschap kwam van de IENE-conferentie die van 11 tot 14 september plaatsvond in Eindhoven. De conferentie was gericht op het realiseren van duurzame infrastructuur. De deelnemers konden naast het volgen van lezingen en workshops ook projecten in uitvoering bezoeken. Het ecoduct over de Asselsche Heide stond hierbij hoog op de lijst. Dura Vermeer realiseert namelijk in opdracht van ProRail een ecoduct met als doel de ontstane barrière voor dieren op te heffen. Deze barrière wordt veroorzaakt door de spoorlijn tussen Amersfoort en Apeldoorn.

De touringcar die het gezelschap vervoerde kon door de zanderige bouwweg niet tot de projectlocatie komen. Het gezelschap liep daarom het laatste stuk over de heide onder begeleiding van Dura Vermeer en de ecoloog die bij het project betrokken is. Tijdens deze wandeling kregen zij direct uitleg over de natuur op de Veluwe en de uitgangspunten waar Dura Vermeer aan moest voldoen om dit project te realiseren. Op de bouwplaats heeft het gezelschap een rondleiding gekregen. Het was een geslaagde middag en de bezoekers zijn met veel nieuwe ideeën en enthousiasme weer vertrokken. Een mooi moment om Dura Vermeer internationaal duurzaam op de kaart te zetten.

ECODUCT DE ASSELSCHE HEIDE

Het ecoduct is bedoeld om de barrière die wordt veroorzaakt door het spoor op te heffen. Deze zorgt er namelijk voor dat de dieren die in dit gebied leven niet op een natuurlijke wijze over de Veluwe kunnen trekken. Om dit te doorbreken heeft Dura Vermeer van ProRail de opdracht gekregen om een natuurbrug te realiseren.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.