Vorige
Nieuws

Jan Linzelviaduct officieel geopend

Op 9 juli is het Jan Linzelviaduct over de A4 bij Den Haag officieel geopend door de Haagse wethouder Van Asten (Mobiliteit). Het viaduct is onderdeel van het Trekfietstracé: de fietsverbinding tussen de binnenstad van Den Haag en Ypenburg. Met de komst van het 335 meter lange viaduct kunnen fietsers en wandelaars veilig, snel en comfortabel de A4 oversteken om het centrum van Den Haag te bereiken.

‘Wat de realisatie van het Jan Linzelviaduct zo mooi maakte, is dat wij daadwerkelijk gerealiseerd hebben wat wij in de tenderfase op papier hebben gezet. Tijdens de inhijsoperatie kwam alles samen. Hét moment waar we samen met de opdrachtgever anderhalf jaar naartoe hebben gewerkt, spectaculair! Den Haag heeft er een mooi, duurzaam viaduct bij. Ik ben trots op het resultaat en de prettige samenwerking met de gemeente Den Haag’, vertelt Johan Peek, bedrijfsleider bij Dura Vermeer.

UITDAGENDE OPERATIE

Het inhijsen van het viaduct binnen deze stedelijke omgeving en boven de A4 was een enorme uitdaging. Om minimale hinder te veroorzaken voor verkeer en omgeving is het viaduct op een externe locatie in Zeeland gebouwd. Het viaduct bestond uit negen losse delen: vier delen van in totaal ruim 160 meter voor de overspanning over de snelweg en vijf delen met een lengte van in totaal circa 175 meter voor de aanbruggen langs de golfbaan Leeuwenburgh in de Vlietzoom.

De vier viaductdelen voor boven de snelweg zijn vorig jaar per schip vanuit Zeeland naar Mammoet in Schiedam gevaren en vanuit daar naar Den Haag gereden. Met 700- en 750tons kranen zijn de brugdelen op de steunpunten geplaatst. In het najaar zijn de vijf andere delen geplaatst vanaf de golfbaan. In onderstaande video is de transportroute en indrukwekkende inhijssessie terug te zien.

HET JAN LINZELVIADUCT
Het viaduct is vernoemd naar Jan Linzel (1915-2019): een veel onderscheiden Nederlandse jachtvlieger die vanaf vliegveld Ypenburg in mei 1940 meestreed tegen de Duitse Luftwaffe.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.