Vorige
Nieuws

Jongeren in de gemeente Beek gaan veilig naar school

Op dinsdag 5 juni heeft Dura Vermeer een cursus dode hoekspiegel gegeven op basisscholen De Kring en St. Martinus in de gemeente Beek. In de gemeente Beek worden twee Dura Vermeer-projecten uitgevoerd, het project Centrumplan Beek en de Snelle Fietsroute Sittard-Maastricht. Voor beide projecten zijn veel transportbewegingen met vrachtwagens noodzakelijk. Het is dan ook erg belangrijk om een stukje veiligheid mee te geven aan de jonge kinderen die elke dag op en neer naar school gaan.

De cursus bestond uit een korte presentatie over wie Dura Vermeer is en welke projecten wij uitvoeren binnen de gemeente. Vervolgens gaf Boman Hommes (Traffic Service Nederland) een presentatie over de dode hoek en wat de gevaren hiervan zijn. Tot slot werden de kinderen mee naar buiten genomen waar een vrachtwagen op hen stond te wachten. De jongeren mochten allen plaats nemen op de stoel van de vrachtwagenchauffeur en konden zo met eigen ogen zien wat de dode hoek nu precies inhoud en waar het gevaar zit. De cursus werd door de leerlingen ervaren als een leuke en leerzame dag en ook de wethouder van de gemeente Beek was zeer te spreken over deze actie.

CENTRUMPLAN BEEK

De gemeente Beek wil het centrum naar een hoogwaardig kwaliteitsniveau tillen. Zowel boven- als ondergronds voert Dura Vermeer daarvoor werkzaamheden uit. Het bestaande rioolstelsel wordt vervangen door een gescheiden stelsel voor regen- en vuilwater. Bovengronds worden alle verhardingen en het groen opnieuw aangelegd. Hiervoor worden hoogwaardige producten toegepast, zoals natuursteen en gebakken bestratingsmiddelen. De herinrichting levert niet alleen een hoogwaardig ingericht stadshart op, maar lost ook het probleem rondom de parkeergelegenheid.

SNELLE FIETSROUTE SITTARD – MAASTRICHT

De veilige, snelle fietsroute heeft als doel Maastricht bereikbaarder te maken met de fiets, zodat reizigers uit de omgeving de auto laten staan voor woon-werkreis. Het draagt bij aan de vermindering van files en CO2-uitstoot. Hiervoor worden meerdere fietspaden aangelegd, deels over bestaande wegen en deels over nieuwe.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.