Vorige
Nieuws

Klein gebaar, grote impact: vrijwilligersactie voor cliënten van Kennemerhart

Meer dan 90 collegas van ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West zetten zich donderdag 13 juli in voor cliënten van ouderenzorgorganisatie Kennemerhart. Bepakt en bezakt met werkinstructies, bouwmateriaal én vol goede moed togen ze naar 4 woonzorglocaties en 7 dagbestedingslocaties van Kennemerhart om een aantal uur de handen flink uit de mouwen te steken. Zo werden er muren gesausd, terrassen en tuinen opgeknapt, spelletjes met bewoners gespeeld en wandelingen gemaakt. Ook werd er gedanst, gespeeld, gekookt en samen gezongen. Het leverde voor zowel de vrijwilligers van Dura Vermeer als voor de cliënten van Kennemerhart een mooie, vrolijke en zinvolle middag op. 

Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West:Kennemerhart hebben we letterlijk in ons hart gesloten. Met de huidige zorgtekorten vinden wij het belangrijk om de ouderenzorg een hart onder de riem te steken en tegelijkertijd iets terug te doen voor de omgeving waar wij ontwikkelen en bouwen. Onze collega’s, van uitvoerders tot trainees en projectmanagers, zijn met veel plezier en enthousiasme aan de slag gegaan. Mooi om te zien hoe een klein gebaar een grote impact heeft op bewoners en cliënten”. 

Op locatie Tuindershart in Haarlem is hard geklust in de tuin

De bewoners van Huis in de Duinen in Zandvoort hebben samen met onze collega's gewandeld naar het strand

Opknapbeurt voor Tuindershart

Op Kennemerhart Oppepperslocatie Tuindershart stond een grote klus op de agenda. In de sier- en moestuin werd de keet van Tuindershart en woonzorglocatie De Blinkert geschilderd en er werd enthousiast in de stadstuinderij gewerkt. Ook de deelnemers en de vaste vrijwilligers van de Oppeppers hielpen een handje mee. Met als resultaat een vernieuwd onderkomen waar dagelijks met veel plezier gewied, geplant, gezaaid en geoogst kan worden. Op dezelfde locatie komt de timmerclub geregeld bij elkaar waar vogelhuisjes en plantenbakken worden gemaakt. Voor mensen met (beginnende) dementie is Tuindershart een hele fijne plek om samen de dag door te brengen.

Peter Bos, teamleider dagbesteding Kennemerhart: ‘We zijn ontzettend blij met deze vrijwilligersactie van Dura Vermeer. Vrijwilligers zijn ‘de kers op de taart’. Want zonder hen kan er vanwege de druk op de zorg heel veel vaak niet. Juist die extra aandacht, samen een kopje koffie, een mooi verhaal met elkaar delen, samen koken en voor een glimlach zorgen, maakt dat mensen zich gezien voelen. Voor kwetsbare ouderen waar ook eenzaamheid nogal eens om de hoek komt kijken, is dat ontzettend belangrijk.’

Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Kennemerhart kijk op: www.kennemerhart.nl/vrijwillligers

Meer informatie over Kennemerhart Oppeppers Innovatieve dagbesteding kijk op: www.kennemerhart.nl/dagbesteding

Samen maken we impact. Hoe? Lees meer!
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.