Vorige
Nieuws

Laatste Singelparkbrug staat op zijn plek

Op 29 en 30 juni heeft Dura Vermeer de allerlaatste brug van het Leidse Singelpark op zijn plek geïnstalleerd. Nu de Loviumbrug op zijn plek ligt is het straks mogelijk om een mooie wandeling rondom de Leidse singel te maken.

De Loviumbrug ligt over de Oude Rijn en verbindt de Zijlpoort en het Ankerpark met elkaar. Deze brug onderscheidt zich van de andere vijf bruggen die Dura Vermeer eerder installeerde, omdat dit de enige beweegbare brug is van het Singelpark. Dit was nodig om de haven van Leiden bereikbaar te houden voor scheepvaart.

Ook het inhijsen van de laatste Singelparkbrug vereiste weer een goed doordacht plan waarbij de krappe ruimte optimaal werd benut. De 400-tons kraan die de twee stalen brugdelen naar hun plek bracht paste precies op de geplande opstelplaats. Vooraf is er een proefbelasting uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de omgeving, zoals de kademuur, de krachten van de kraan kon opvangen.

De komende dagen worden de laatste werkzaamheden aan onder andere de elektrische installatie van de nieuwe brug afgerond, zodat deze vanaf eind juli in gebruik kan worden genomen.

Het Singelpark is een aaneenschakeling van parken en groene plekken. De Singelparkbruggen hebben een belangrijke rol om deze verschillende onderdelen te verbinden. Dura Vermeer heeft zes voetgangersbruggen geplaatst in de oude binnenstad van Leiden. Via de Bouwapp kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de realisatie van de Singelparkbruggen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.