Vorige
Nieuws

Leerlingen begraven tijdscapsule tijdens feestelijke bijeenkomst 'Buitenoever' Tull en 't Waal

Leerlingen begraven tijdscapsule tijdens feestelijke bijeenkomst 'Buitenoever' Tull en 't Waal

Dura Vermeer realiseert aan de Kerkebogerd 29 gloednieuwe woningen als onderdeel van het project Buitenoever in Tull en ’t Waal. Het dorp telt momenteel zo’n 250 woningen maar met de bouw van deze nieuwbouwwoningen komen daar in één klap 29 (en daarna nóg eens 13) woningen bij. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan is op donderdag 20 juni feestelijk stilgestaan bij de realisatie van de woningen die momenteel in volle gang is. Naar verwachting worden de woningen eind 2019 opgeleverd.

​​De feestelijke bijeenkomst werd afgetrapt in het naastgelegen cultureel centrum 't Gebouw'. De toekomstige huiseigenaren, medewerkers van de gemeente Houten én leerlingen van nabijgelegen basisschool de Mozaïek werden ontvangen door Wethouder Hilde de Groot. De uitbreiding van de wijk Buitenoever is belangrijk voor bewoners van Tull en 't Waal. Ook Jojanneke Neven, adjunct-directeur basisschool Mozaïek, is blij met de komst van de nieuwe wijk. 'We hebben er lang op moeten wachten maar wij zijn heel blij met de nieuwe wijk Buitenoever. We zijn een kleinschalige school met goed onderwijs die alleen kan blijven bestaan wanneer wij nieuwe leerlingen mogen ontvangen. Wij zijn dan ook erg blij met de instroom in het dorp van jonge (aanstaande) ouders'.   ​

Na het welkomstwoord was het tijd voor de officiële handeling. Er werden vlaggen gehesen en door kinderen van basisschool Het Mozaïek een tijdcapsule ingegraven gevuld met mooie verhalen, herinneringen en foto's. Wanneer de tijdscapsule weer opgegraven wordt en door wie is nog even de vraag. Dat bewoners en kinderen van de basisschool over een aantal jaren met mooie herinneringen terugdenken aan dit moment, is zeker.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.