Vorige
Nieuws

Lekker gewerkt, aanpikkelateur!

Dumpert-presentator René van Leeuwen hing er maar wat bij. Levensgevaarlijk! Bekijk de nieuwste aflevering van onze veiligheidscampagne ‘Die zag je niet aankomen’. Veiligheidsexpert Pieter-Jan Licht legt René de gevaren uit van de risico: hijsen en verticaal transporteren. En uiteraard wordt er ook volop ge-DuraKeet.

Hijsen en transporteren

Elk jaar opnieuw gebeuren er op de bouwplaats ernstige ongevallen bij het hijsen en transporteren van bouwelementen. Ook bij het laden en lossen van vrachtauto’s of bij het ontkisten van een kunstwerk. Wat te doen? Laat hijsen en transporteren over aan deskundigen en zorg dat materialen in orde zijn. Uitgangspunt is dat een hijsmiddel niet bezwijkt en hijslasten of onderdelen daarvan nooit kunnen loskomen. Draai daarnaast nooit over mensen heen en ga nooit onder een last staan. Dat maakt al een wereld van verschil.

Gebruik de SAVE-app

Zie jij een (on)veilige situatie of een (bijna-)ongeval? Handel ernaar en meld je actie in de SAVE-app. Heb je ideeën hoe we risico's nog meer kunnen voorkomen? Ook dan ontvangen wij het graag via de SAVE-app. Onder alle personen die tot en met 30 maart een melding doen, verloten wij een prijs. De prijswinnaars maken wij op 31 maart bekend.

Veilig en gezond werken

Dat is belangrijk, elke dag. Op 30 maart staan we hier extra bij stil tijdens de Dag van de Veiligheid in de bouw. Met onze veiligheidscampagne ‘Die zag je niet aankomen’ vragen wij aandacht voor de vijf grootste risico’s in de bouw- en infrasector. Veiligheid is geen grap. Maar mensen bewust maken van de risico’s kan best op een luchtige manier. Zo maken we impact, zo brengen we de gevaren en de maatregelen keer op keer in beeld. Want wat pas gevaarlijk is: wennen aan risico’s!

Check de toolboxen in de SAVE-app voor meer informatie over:

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.