Vorige
Nieuws

Livestream inhijsen liggers brug Wanssum

Aanstaande donderdag en vrijdag worden de langste prefab voorgespannen liggers ter wereld geplaatst voor de nieuwe brug over de haven in Wanssum. De montage start naar verwachting om 8.00 uur 's ochtends op donderdag 11 juni. Via deze link kun je de montage van de indrukwekkende liggers op de voet volgen.

WERELDRECORD

Een brug over de haven maken en hierbij tussensteunpunten direct naast de waterkering voorkomen, daar bleek een wereldrecord voor nodig. De voorgespannen liggers zijn met een lengte van 69 meter de langste die ooit zijn geproduceerd. De acht liggers zijn geproduceerd door Haitsma Beton uit Friesland en zijn momenteel onderweg over het water vanuit Kootstertille naar de haven van Wanssum. Met twee drijvende bokken (kranen) worden de liggers vanaf het water ingehesen en gemonteerd. Een indrukwekkende operatie. Zowel op donderdag als op vrijdag worden er vier liggers gemonteerd.

GEBIED AFGESLOTEN VOOR PUBLIEK

Door het coronavirus zijn er verschillende maatregelen van toepassing waardoor het gebied niet toegankelijk kan worden gemaakt voor publiek. De veiligheid en gezondheid van de medewerkers en omgeving staan voorop. De montage is via een livestream op de website te volgen, zodat het inhijsen van de liggers gevolgd kan worden. Jules Janssen, projectdirecteur Mooder Maas: ‘We hadden graag allerlei mogelijkheden gecreëerd voor de omgeving om dit bijzondere moment live te volgen, maar dat kan helaas niet. Daarom roepen we iedereen op om veilig thuis te blijven. Helaas is het nu niet anders. Om ervoor te zorgen dat iedereen het spektakel toch op een veilige manier kan volgen hebben we deze livestream ingericht’.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.