Vorige
Nieuws

Luister interview over veiligheid bij BNR Nieuwsradio terug

Remko Uenk – directeur Dura Vermeer Railinfra – en Maurice Scherpenhuyzen – asfaltcoördinator Dura Vermeer – waren op maandag 15 oktober te gast in het radioprogramma Bouwmeesters van BNR Nieuwsradio. Het programma stond in het teken van veiligheid in de bouw.

Luister de uitzending hier terug.

Remko Uenk vertelde in de uitzending over hoe Dura Vermeer omgaat met veiligheid. Binnen Dura Vermeer is het veiligheidsprogramma Zien-Handelen-Leren geintroduceerd, waarmee proactief gehandeld wordt ongevallen en ongelukken op bouwplaatsen te voorkomen. "Het gaat om kleine dingen oplossen, maar vooral om samen afspraken maken. Zie je iets? Doe iets!".

Maurice Scherpenhuyzen heeft zelf een ongeluk meegemaakt tijdens zijn werk op de A6 in Almere. Hij had verschillende botbreuken en schaafwonden, maar zat na ruim twee maanden weer op zijn vaste werkplek. Maurice is nu ook ambassadeur van het programma Zien-Handelen-Leren. "Je bent extra paar ogen op de bouwplaats. Er gebeurt ontzettend veel. Als je iets ziet waarvan je denkt dat het niet klopt of dat het niet veilig is, ga je het gesprek aan. De methode die Zien-Handelen-Leren brengt, is een opening tot een gesprek".

VEILIGHEID BIJ DURA VERMEER

Veiligheid bij Dura Vermeer betekent iedereen, elke dag, veilig en gezond van en naar huis. We creëren een duurzame veiligheidscultuur en werken continu aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van onze medewerkers én die van onze partners. Pro activiteit en verantwoordelijkheid nemen staan daarbij centraal.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.