Vorige
Nieuws

Meisjes maken kennis met vrouwelijke technische rolmodellen

Donderdag 15 april bracht een groep meisjes van 14 en 15 jaar een online bezoek aan Dura Vermeer. Om het groeiende aantal vacatures in de bouwbranche te kunnen vullen, is het nodig om een brede groep talent aan te spreken. Er zijn helaas nog steeds te weinig technisch opgeleide vrouwen en daarom is het belangrijk dat we een nieuwe generatie vrouwen inspireren om hiervoor te kiezen!

Het bedrijfsbezoek was onderdeel van Girls’Day, een initiatief van VHTO met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Marleen Versteegen (adviseur duurzaamheid), Malou Bouwhuis-de Rek (projectvoorbereider) en Suzanne van der Geer (projectcoördinator) van de Divisie Infra hebben het bezoek georganiseerd omdat ze de maatschappelijke betrokkenheid voelen om bij te dragen aan dit initiatief. Marleen: ‘Ik vind het belangrijk dat jonge meiden een brede en realistische kijk krijgen op techniek. Ik had vroeger geen vrouwelijk rolmodel die techniek gestudeerd had en ik zou daar zelf veel aan gehad hebben’. ‘We willen dat meiden een beeld kunnen vormen van werken in de techniek en met techniek bij een bouwbedrijf. En hoe leuk dat kan zijn! Zo kunnen zij zelf de keuze maken of techniek bij ze past, zonder vooroordelen’, aldus Suzanne.

Niet alleen Dura Vermeer deed mee met Girls’Day, in het hele land gingen duizenden meisjes online op bezoek bij ruim 140 bèta, technische en ICT-bedrijven.

Dura Vermeer laat niet alleen meisjes kennismaken met de bouwsector om hen te stimuleren voor een technisch profiel of studie te kiezen. Dura Vermeer investeert ook in het aannemen en behouden van vrouwen en heeft een eigen intern vrouwennetwerk EVA. De aandacht voor genderdiversiteit moet bijdragen aan een goede balans tussen mannen en vrouwen binnen het bedrijf, vanuit de overtuiging dat dit leidt tot betere prestaties.

Girls'Day powered by VHTO

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.