Vorige
Nieuws

Nexton en Dura Vermeer één jaar Next Level!

Vandaag exact een jaar geleden kondigde Dura Vermeer Divisie Techniek en Nexton hun samenwerking aan. Met Wouter Blom, Eugene Soffers en René Zeeman blikken we terug op een jaar waarin beide bedrijven Next Level gingen.

INTERVIEW

Wouter/Eugene/René, één jaar Dura Vermeer Divisie Techniek en Nexton. Gefeliciteerd! Hoe kijken jullie terug op het afgelopen jaar?

Wouter: ‘Bedankt! Ik denk dat ik ook namens Eugene en Rene spreek als ik zeg dat we super trots zijn op wat we samen bereikt hebben. We zijn er in geslaagd om de groeiambities van Nexton te realiseren en hiermee een belangrijke bijdrage te leveren aan de groei van de Divisie Techniek. Dat is een prestatie waar we alle collega’s, van zowel de Divisie Techniek als Nexton, voor willen bedanken. Want zonder jullie was dit niet gelukt!’

Op commercieel vlak werpt onze samenwerking zijn vruchten af. Zo werken we samen op de projecten Camden Town (Hoofddorp) en Goldman Sachs (Amsterdam). Naast deze samenwerkingen voert Nexton ook projecten uit voor onze collega’s van Bouw en Vastgoed. Voorbeelden zijn de samenwerking bij het project At the Park in Rijswijk en Kavel E5 in Utrecht. Uitgangspunt is dat projecten die Nexton samen met Dura Vermeer uitvoert leiden tot groei van Nexton. Op projectbasis beoordelen we of samenwerking bijdraagt aan het realiseren van onze doelstellingen. We werken alleen samen als dit toegevoegde waarde heeft. Uiteraard zijn en blijven we naast deze gezamenlijke projecten ook actief op heel veel andere mooie projecten.            

Nexton is en blijft zelfstandig en behoud haar eigen identiteit. Uiteraard kijken we binnen Dura Vermeer wel waar kansen liggen. Zo behouden we het ondernemerschap en het eigenaarschap in de organisatie. De samenwerking in projecten gecombineerd met zelfstandige groei zorgen ervoor dat Nexton invulling geeft aan haar strategisch plan. De groei van Nexton levert een belangrijke bijdrage aan de groei van de Divisie Techniek.’

Eugene: ‘Naast de behaalde successen ben ik vooral trots op de manier waarop onze samenwerking verloopt. Vanaf het moment dat we elkaar de hand geschud hebben is er een open en transparante sfeer. Alles is er op gericht om samen de beste situatie te creëren. Wouter heeft altijd benadrukt dat verbeteringen alleen doorgevoerd worden als ze ten goede komen aan onze organisatie. En dat is wat we op het gebied van HR, recruitment, commercie en finance dan ook hebben gedaan.

We zijn als Nexton gewoon Nexton gebleven. We draaien autonoom onder onze eigen naam, met onze eigen identiteit als onderdeel van de Divisie Techniek. Natuurlijk kreeg ik na de bekendmaking veel reacties van klanten. Al onze klanten hebben zeer positief gereageerd. Natuurlijk waren er ook wel wat zorgen. Of we niet te corporate zouden worden nu we onderdeel uitmaken van Dura Vermeer en onze snelheid van handelen daarmee zou veranderen. Niets is minder waar. Ik denk dat we het afgelopen jaar aan de markt hebben bewezen dat onze aanpak niet veranderd is. Dat ligt ook aan de aard van de projecten die we doen, die vereisen dat we snel schakelen. Dat is en blijft onze kracht.

Ook uit de reactie van collega’s kan ik concluderen dat we nog steeds hetzelfde Nexton zijn. De positieve uitkomsten van ons medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) benadrukken dat. Collega’s zien de samenwerking met Dura Vermeer als kans. Het biedt groeimogelijkheden in de vorm van meer klanten en projecten, groei op persoonlijk vlak en mogelijkheden qua carrière. Over eventuele belemmeringen als verandering in bedrijfscultuur, werkwijze en verlies van identiteit kan ik duidelijk zijn. We blijven Nexton.’

Rene: ‘Ik sluit me volledig aan bij Eugene. Tijdens de gesprekken met Dura Vermeer hebben we veelvuldig gesproken over de eigen identiteit van Nexton en de invloed op onze strategie. Alle afspraken die we gemaakt hebben worden volledig nagekomen. We geven samen invulling aan het plan om als Nexton te groeien naar 100 miljoen omzet. Dankzij de samenwerking met Dura Vermeer kunnen we dit plan versnellen. Ik ervaar een enorme drive vanuit beide organisaties om deze samenwerking tot een groot succes te maken.

Onze zomerbijeenkomst van dit jaar is kenmerkend voor hoe goed we als organisaties bij elkaar passen. Medewerkers van beide organisaties waren hier bijeen en ik vond het mooi om te zien makkelijk het met elkaar vermengt. Niet gek dus dat we al deze stappen hebben kunnen zetten.’

Rene Zeeman (Nexton), Wouter Blom (Dura Vermeer) en Eugene Soffers (Nexton)
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.