Vorige
Nieuws

Nieuwbouw Dupont Leiden Bio Science Park

Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt het nieuwe pand van DuPont Industrial Biosciences op het Leiden Bio Science Park in Oegstgeest. Het pand, waarvan de bouw direct na de jaarwisseling begint, beslaat ca 7.250 m2. Naar verwachting zal DuPont rond maart 2020 verhuizen. Dura Vermeer is zowel risicodragend ontwikkelaar als bouwer van het duurzame BREEAM Excellent pand.

Op maandag 17 december hebben de Universiteit Leiden en Dura Vermeer de erfpachtovereenkomst ondertekend. DuPont en Dura Vermeer ondertekenden de samenwerkings- en huurovereenkomst.

De gemeente Oegstgeest heeft de omgevingsvergunning afgegeven en Dura Vermeer start in de eerste week van januari 2019 met de realisatie.

LOCATIE

Universiteit Leiden breidt het Leiden Bio Science Park uit ten westen van de A44. DuPont heeft gekozen voor een kavel in de directe nabijheid van het Hilton Hotel en museum Corpus.

Ferdy Poppelier, hoofd Huisvesting en Gebiedsontwikkeling van de universiteit, is verheugd over de stap: “Er gebeurt de komende jaren veel in dit gebied: er komen nieuwe wegen, parkeergebieden en woningen. De uitbreiding van DuPont op deze plek is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park.”

ERVARING MET MODERNE LABORATORIA

In het nieuwe pand van DuPont zullen verschillende functies worden ondergebracht, waaronder een onderzoekslaboratorium. Dura Vermeer heeft veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van laboratoria. Eerder leverde het bedrijf het Genmab Research Center in Utrecht op, een van de eerste BREEAM Excellent laboratoria van Nederland, en DIFFER in Eindhoven, dat volledig samen met de gebruikers is ontwikkeld. Beide gebouwen kenmerken zich door hoge duurzaamheidsambities, specifieke laboratoria-eisen en geavanceerde ruimten met eigen eisen qua installatieniveau. Deze expertise is een van de redenen dat DuPont kiest voor Dura Vermeer.

PASSEND ONTWERP

Het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten past volledig bij de eisen en wensen van DuPont. Uiteraard voldoet het pand ook aan de technische eisen voor de ML2-laboratoria, die vragen om een hoogwaardige bouwkundige en installatietechnische afwerking. Hans de Nobel, Managing Director bij DuPont Industrial Biosciences: “Dura Vermeer begrijpt waar we naar op zoek zijn. Het gebouw vereist specifieke functionaliteiten maar moet ook passen bij onze ontwikkelambities en het innovatieve karakter van ons werkgebied. Onze mensen moeten zich hier optimaal kunnen ontplooien. We kijken ernaar uit om dit gebouw in gebruik te kunnen nemen.”

INSPIRERENDE EN FLEXIBELE WERKOMGEVING

Het ontwerp staat in dienst van de medewerkers, zegt projectontwikkelaar Roy van Lieshout van Dura Vermeer: “Het gaat er uiteindelijk om de juiste, inspirerende en flexibele werkomgeving te creëren. We zijn er trots op dat we DuPont aan onze klantenlijst mogen toevoegen.”

DUPONT INDUSTRIAL BIOSCIENCES

Het nog te bouwen pand wordt de thuisbasis van het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika van DuPont Industrial Biosciences. Deze business unit van DuPont heeft een lange geschiedenis in het toepassen van biotechnologie voor een breed scala aan innovaties, o.a. in de graan-verwerkende industrie, de ontwikkeling van huishoudelijke en verzorgingsproducten als ook voedingsmiddelen, dranken en diervoeder – allemaal gericht op een duurzame toekomst.

In het pand in Leiden wordt onder meer het wereldwijde expertisecentrum voor eiwittechnologie voor industriële toepassingen ondergebracht.

MEER INFORMATIE OVER DIT PROJECT

Het team voor de vestiging van DuPont in Leiden bestaat uit verschillende experts, te weten: Jones Lang Lasalle (vastgoedadvies), Eversheds Sutherland (juridisch) en PM2 (bouwadviseurs). Dura Vermeer werkt samen met Ector Hoogstad Architecten, ABT (Constructeur, installatieadvies, BREEAM), L3Q (laboratorium expert), AIM Advocaten (juridisch) en Cushman & Wakefield (vastgoedadvies).

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.