Vorige
Nieuws

Nieuwbouw Weener XL met eerste paal officieel van start!

De eerste paal voor de nieuwbouw van Weener XL is een feit. Wethouder Huib van Olden, Sjoerd van het Erve (Weener XL), Martin Beukeboom (Dura Vermeer Bouw Zuid) en Jan Bonnemaijers (HEVO) stonden hier in een klein comité bij stil. “Na een lange periode van voorbereidingen is dit met recht een mijlpaal waar we erg trots op zijn. We gaan bouwen aan de toekomst” aldus Sjoerd van het Erve.

Realisatie vooropdracht
In oktober dit jaar heeft Dura Vermeer in combinatie met Van Delft Installatie de vooropdracht voor het heiwerk aangenomen. Direct daarna zijn de voorbereidingen voor grondwerkzaamheden gestart. In totaal wordt ruim 16.000 vierkante meter aan bebouwing gerealiseerd waarvan 9.000 vierkante meter voor het bedrijf en 7.000 vierkante meter kantoren. ‘'We zijn ontzettend trots om als bouwcombinatie bij te dragen aan de realisatie van dit duurzaam en circulair gebouw in eigen stad, ‘s-Hertogenbosch'’ aldus Martin Beukeboom.

Het nieuwe pand van Weener XL is duurzaam, energieneutraal en aardgasvrij. We creëren een moderne en gastvrije omgeving voor de inwoners van ‘s-Hertogenbosch. Wethouder Huib van Olden: “Nieuwbouw voor Weener XL is hard nodig. Met dit nieuwe gebouw kunnen we onze bezoekers ontvangen in een fijne omgeving. Het gebouw biedt alles wat nodig is: rust, ruimte, privacy en veiligheid. Kortom, een omgeving die ook uitdaagt om er zelf de schouders onder te zetten en waarmee we klaar zijn voor de toekomst.”

De oplevering vindt plaats in het eerste kwartaal van 2022. Alle ontwikkelingen over de realisatie op de voet volgen? Dat kan via de Dura Vermeer Bouw App.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.