Vorige
Nieuws

Nieuwe appartementencomplexen voor sociale en middenhuur met SWZ in Zwolle officieel geopend!

Op vrijdag 8 december vond de feestelijke oplevering plaats van de nieuwbouwappartementen van SWZ aan de Vincent Lübeckstraat, Praetoriusstraat en Palestrinalaan. De nieuwe bewoners maakten kennis met elkaar en Wethouder Dorrit de Jong onthulde de namen van de nieuwe woongebouwen: Rapsody en Symfonie. Passende namen voor de muziekwijk Holtenbroek.

De oude portiekflats maakten het afgelopen jaar plaats voor nieuwe, moderne en comfortabele appartementen voor sociale huur en midden huur. Voor de 36 sociale huurappartementen kwamen er 37 terug en er werd een extra gebouw voor middenhuur geplaatst van 37 appartementen. Dura Vermeer bouwde alle 74 appartementen in opdracht van woningstichting SWZ. Zij hebben allemaal één of twee kamers. De appartementen zijn inmiddels allemaal bewoond.

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder SWZ: “We hebben op deze plek zowel woningen kunnen bouwen voor sociale huur, als midden huur. Een mooie stap, want ook voor deze laatste groep willen we als het kan meer woningen bouwen. Zij vallen nu vaak tussen wal en schip. Ze verdienen te veel voor een sociale huurwoning en een woning kopen lukt ook niet meer, met de gestegen rente.”

Wethouder Dorrit de Jong: “Er is veel vraag naar woningen in Zwolle. Op deze plek zijn er 37 extra appartementen bijgekomen. Ze zijn ook al klaar gemaakt voor een aardgasvrije toekomst die wij in Zwolle voor ogen hebben. Holtenbroek wordt steeds mooier”.

Thijs Haafkes, Directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Met veel aandacht voor groen, leefbaarheid en veiligheid hebben we de bewoners samen met SWZ een duurzaam en betaalbaar thuis mogen geven. Samen konden we zo het goede doen voor mens en natuur.”

De officiële opening

Veilig én natuurinclusief

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.