Vorige
Nieuws

Nieuwe bewoners Sjaloom Zorg in Ouddorp begraven tijdcapsule

Onder grote belangstelling begroef wethouder Bruggeman woensdagmiddag 21 november 2018, samen met drie toekomstige bewoners, een zogenaamde tijdscapsule op het bouwterrein aan de Vliedberglaan in Ouddorp. Hiermee werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van 26 nul-op-de-meter woningen voor mensen met een beperking.

Sjaloom Zorg en Beter Wonen geven met de nieuwe locatie gehoor aan de dringende vraag naar wonen met zorgondersteuning in Ouddorp. “Eindelijk!”, was een veelgehoorde reactie tijdens de bijeenkomst. De realisatie van de wens om met ondersteuning te kunnen wonen in de stadskern, komt nu een flinke stap dichterbij. De oproep aan toekomstige bewoners om iets mee te nemen voor de tijdscapsule werd enthousiast opgepakt. Knutselwerkjes, foto’s, brieven en zelfs boeken verdwenen onder de grond. De capsule wordt begraven bij de ingang van de woonvoorziening en zal over 25 jaar worden opgegraven.

De woonvoorziening wordt gebouwd door Dura Vermeer Bouw Zuid BV in opdracht van Woningbouwvereniging Beter Wonen (Goedereede) voor cliënten van Sjaloom Zorg. Door te bouwen volgens het ‘nul-op-de-meter’-principe krijgen de bewoners (bij normaal energiegebruik) geen energierekening gepresenteerd. Duurzaamheid en zo zelfstandig mogelijk wonen staan bij deze woonvoorziening centraal. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van innovatieve technieken, zoals domotica en slimme badkamers.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.