Vorige
Nieuws

Nieuwe CO2-afvanginstallatie voor afvalenergiebedrijf de AVR in Duiven

Dura Vermeer werkt aan een fabriek voor een CO2-afvanginstallatie voor afvalenergiebedrijf AVR. Met de installaties in deze fabriek gaat AVR jaarlijks 60 kiloton CO2 afvangen, waardoor de uitstoot van de fabriek met 15% wordt gereduceerd. De afgevangen CO2 wordt getransporteerd naar de glastuinbouwindustrie waar de planten de CO2 opnemen met behulp van fotosynthese. De bouw van deze installatie is een nuttige stap voor Nederland om de klimaatdoelen van Parijs te halen.

​De scope is de bouw van een fabriek. Er worden daarvoor diverse heipalen aangebracht waarop een grote betonnen vloer van 650 m3 komt te liggen. Ook wordt een lange stalen leidingbrug aangebracht, net als bouwkundige constructies met technische installaties. Als laatste wordt het infrawerk rondom de fabriek in orde gemaakt.

FLEXIBEL OMGAAN MET WENSEN VAN DE KLANT

Tijdens het ontwerpproces werd flexibel omgegaan met de wensen van de klant, deze konden kort voor uitvoering nog worden geïmplementeerd. Dit zorgt wel voor een uitdaging in de planning tijdens de uitvoering van het project. Er wordt bijvoorbeeld een extra fundering bijgebouwd voor het afstempelen van een kraan van 500 ton. Daarnaast liggen er veel kabels en leidingen in de grond. Ondanks dat hier rekening mee is gehouden, moet de planning vaak worden bijgeschakeld.

Het project heeft ongeveer een half jaar doorlooptijd en in maart staat de oplevering gepland.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.