Vorige
Nieuws

Nieuwe geluidsschermen Emplacement Eindhoven

Plaatsen van de delen van glas

Emplacement Eindhoven wordt klaar gemaakt voor de toekomst. Dura Vermeer bouwt in opdracht van ProRail vijf nieuwe behandel- en opstelsporen en moderniseert de vijf bestaande opstel- en reinigingssporen, zodat er meer ruimte is om treinen op te stellen en schoon te maken. De eerste mijlpaal is inmiddels bereikt: het plaatsen van het eerste gedeelte van het geluidsscherm.

NIEUWE OPSTELSPOREN

Het opstelterrein in Eindhoven wordt opnieuw ingericht zodat de sporen efficiënter gebruikt kunnen worden. Door de uitbreiding en modernisatie van de bestaande opstel- en reinigingssporen kan technisch personeel straks via verharde en goed verlichte looppaden controles uitvoeren. Ook komen er voorzieningen voor het schoonmaakpersoneel om treinen makkelijk en veilig te kunnen reinigen. Het gaat bijvoorbeeld om instapvoorzieningen en servicekasten met water, elektriciteit en andere benodigdheden. De bouwwerkzaamheden voor het hele project zijn dit jaar gestart en duren nog tot eind 2021.

Plaatsen van geluidsschermen met kranen

Geplaatste schermen

Deze zijn, afhankelijk van de locatie, tussen de twee en zes meter hoog.

Plaatsen van geluidsschermen

Het bovenste gedeelte van de geluidsschermen bestaat uit glas met het logo van de Gemeente Eindhoven.

MINDER HINDER

Om de omgeving te beschermen tegen geluidsoverlast van het opstelterrein en het toenemende treinverkeer wordt over een lengte van vijfhonderd meter een geluidsscherm geplaatst. Het grootste gedeelte van het geluidsscherm wordt geplaatst voordat de grote werkzaamheden aan het terrein van start gaan. Zo ondervinden omwonenden straks minder hinder van de bouw van de nieuwe opstelsporen. Het gedeelte van het geluidsscherm dat 6 meter hoog is en afloopt naar 2 meter, is inmiddels gereed. In 2021 wordt het resterende gedeelte, dat 2 meter hoog is, afgebouwd. Dit betreft nog circa 200 meter.

EINDHOVEN BRAINPORT

Eindhoven Brainport is naast de Rotterdamse Haven en Schiphol inmiddels de derde “mainport” van Nederland. Over het Nederlandse spoor rijden dagelijks honderden treinen die intensief worden gebruikt. Al deze treinen hebben zeer regelmatig klein onderhoud en een schoonmaakbeurt nodig. Het opstelterrein in Eindhoven is één van de locaties waar dat gebeurt. Zowel overdag als ’s nachts worden hier treinen schoongemaakt en geïnspecteerd. De werkzaamheden zijn onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. Er komen ‘metroachtige’ spoorverbindingen tussen de grotere steden met voldoende ruimte voor het spoorgoederenvervoer.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.