Vorige
Nieuws

Nieuwe rondweg Ooijen-Wanssum open voor verkeer

Rondweg Ooijen Wanssum geopend.

Vanaf maandag 7 september kan doorgaand verkeer gebruik maken van de nieuwe rondweg in Ooijen-Wanssum. Met het bereiken van deze belangrijke mijlpaal in de gebiedsontwikkeling wordt de kern van Wanssum een stuk rustiger. Het doorgaande verkeer tussen Venray en Well wordt met de komst van de rondweg om het centrum van Wanssum heen geleid. Veel inwoners hebben hier lang naar uitgekeken.

 

De nieuwe rondweg werd feestelijk geopend.

Belangrijke mijlpaal

De kern van Wanssum wordt nu een stuk rustiger.

Feestelijke opening

Op 2 september werd de weg feestelijk geopend. Wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray en Gedeputeerde Carla Brugman van provincie Limburg verrichtten, onder muzikale begeleiding van Fanfare Concordia Wanssum en Marjorette Concordia Wanssum, de openingshandeling op de nieuwe Lienebrug. Tevens onthulde de Gedeputeerde de naam van de nieuwe rondweg: Boomkensweg. De Dorpsraad van Wanssum vond een oude kaart uit 1821 waaruit bleek dat het gebied tussen de Nieuwlandsestraat en de Sint Leonarduskapel vroeger bekend stond als "aan den Boomkens". Na het officiële moment hadden belangstellenden de unieke gelegenheid om de rondweg wandelend te verkennen.

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is een integraal project van de Provincie Limburg, Ministerie van Infrastructuur & Milieu, Rijkswaterstaat, Gemeente Venray, Gemeente Horst aan de Maas en Waterschap Limburg. De uitvoering is in handen van Mooder Maas, een bouwcombinatie van Dura Vermeer en Ploegam. Van Broekhuizen tot Geijsteren worden diverse maatregelen genomen om de waterveiligheid te verbeteren. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum combineert de veiligheidsdoelstelling met de ontwikkeling van 340 hectare nieuwe natuur én het scheppen van uitbreidingsmogelijkheden voor bedrijven. Ook de leefbaarheid van het gebied gaat er de komende jaren op vooruit.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.